ΕΛΛΑΔΑ

Εξαρθρώθηκε σπείρα που διακινούσε εκατοντάδες χιλιάδες πακέτα τσιγάρων

εξαρθρώθηκε-σπείρα-που-διακινούσε-εκ-623908

Πλήγμα σε οργανωμένα κυκλώματα λαθρεμπορίου τσιγάρων κατάφερε το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών από την Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας.

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν, μετά από αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Νικόπολης, τέσσερα κύρια και περιφερειακά μέλη εγκληματικής οργάνωσης, που, τουλάχιστον από το 2014, διοχέτευε στην εγχώρια αγορά μεγάλες ποσότητες λαθραίων τσιγάρων.

Πρόκειται για τέσσερις ομογενείς από τη Γεωργία και το Καζακστάν, ηλικίας από 32 ως 39 ετών, ενώ αναζητούνται άλλα δύο κεντρικά μέλη της συμμορίας, ένας ομογενής από τη Γεωργία και ένας Βούλγαρος.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονες έρευνες σε σπίτια, υπαίθριους χώρους και οχήματα που χρησιμοποιούσαν τα μέλη της συμμορίας για την αποθήκευση και μεταφορά των λαθραίων ποσοτήτων τσιγάρων.

Σε αυτές εντοπίστηκε φορτηγό αυτοκίνητο έμφορτο με 61.000 πακέτα αδασμολόγητων τσιγάρων, ενώ σε υπόγειο χώρο-αποθήκη σπιτιού βρέθηκαν 153.239 πακέτα. Σε ρυμουλκούμενο αυτοκινήτου, με το οποίο επρόκειτο να πραγματοποιηθεί η τελική διακίνηση των λαθραίων τσιγάρων στην εγχώρια αγορά και ο εφοδιασμός μικροπωλητών, είχαν τοποθετηθεί άλλα 23.940 πακέτα.

Από τις παράνομες διακινήσεις των τσιγάρων τα μέλη του κυκλώματος αποκόμισαν μεγάλα χρηματικά ποσά, ενώ η οικονομική βλάβη που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο από διαφυγόντες δασμούς υπερβαίνει τις 700.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, με δικογραφία σε βάρος τους για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και παράβαση του Νόμου περί Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου