Συγκλονιστική η κατάθεση του αιγύπτιου εργάτη στη δίκη για το βασανισμό του

Τελευταία ενημέρωση: 2015-03-10, 18:24:16
Συγκλονιστική η κατάθεση του αιγύπτιου εργάτη στη δίκη για το βασανισμό του

Υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας ξεκίνησε σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά η εκδίκαση της υπόθεσης του Αιγύπτιου εργάτη που είχε καταγγείλει στην αστυνομία ότι στη Σαλαμίνα το καλοκαίρι του 2012, βασανίστηκε και κακοποιήθηκε από τον εργοδότη του και τον γιο του.

Κατηγορούμενοι είναι τέσσερα άτομα, ο Έλληνας ιδιοκτήτης του φούρνου, που απασχολούσε τον Αιγύπτιο, ο γιος του του ιδιοκτήτη, ένας Αλβανός υπήκοος και ένας ακόμα άνδρας, φίλος της οικογένειας.

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν είναι αρπαγή, ληστεία, απρόκλητη σωματική βλάβη και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Συγκλονιστική η κατάθεση του θύματος, Ουαλίντ Ταλέμπ. Ο Αιγύπτιος ανέφερε ότι αρχικά ήρθαν οι τρεις από τους τέσσερις κατηγορούμενους και τον ξυλοκόπησαν.

«Πρώτα με δέσανε με μια αλυσίδα στα χέρια και μετά μου την τύλιξαν στο λαιμό» είπε, προσθέτοντας ότι παράλληλα δεχόταν χτυπήματα. Πρόσθεσε ότι από το εργαστήριο τον μετέφεραν με ένα αυτοκίνητο σε μία αποθήκη- στάβλο, ιδιοκτησίας του αρτοποιού.

«Είχε ένα δοκάρι στο ταβάνι από το οποίο με κρέμασαν και από τα χτυπήματα που δεχόμουνα έχασα την αίσθηση του χρόνου. Δεν ήξερα αν είναι μέρα η νύχτα. Με έγδυσαν και μου πήρανε τα λεφτά που είχα στο παντελόνι. Έβαλα στη συνέχεια το παντελόνι, αλλά μου το ξανακατέβασαν και έφεραν μια βέργα, με την οποία προσπάθησαν να με κακοποιήσουν σεξουαλικώς» τόνισε. «Έχασα τον ανδρισμό μου, την αξιοπρέπειά μου, ντρεπόμουν πολύ» είπε κλαίγοντας.

Καθ’ όλη τη διάρκεια των βασανιστηρίων- όπως είπε ο Ουαλίντ Ταλέμπ- οι τέσσερις κατηγορούμενοι έπιναν μπίρες. Κάποια στιγμή μάλιστα του είπαν: «Όταν διψάς, μουσουλμάνε, επειδή δεν πίνεις μπίρα, θα στη ρίχνουμε πάνω σου».

«Και με έλουσαν με τη μπίρα» πρόσθεσε.

Όπως είπε ο Ουαλίντ Ταλέμπ, εξαιτίας του ξυλοδαρμού αντιμετωπίζει και τώρα, τρία χρόνια μετά, σοβαρά προβλήματα υγείας με τα μάτια και το αριστερό του πόδι, ενώ παρακολουθείτο και από ψυχολόγους ψυχιάτρους, καθώς βρίσκεται μονίμως σε καθεστώς τρόμου. Δεν βγαίνει από το σπίτι και φοβάται ακόμα και για τη ζωή του.
Σύμφωνα με τον Αιγύπτιο, όταν ο αδελφός και οι φίλοι του τον αναζήτησαν στον φούρνο, καθώς είχε εξαφανιστεί και δεν είχε δώσει σημεία ζωής για περισσότερες από 24 ώρες, ο ιδιοκτήτης του φούρνου τούς είπε ότι ούτε εκείνος τον είχε δει και ότι αν δεν εμφανιζόταν σύντομα, θα πήγαινε στην αστυνομία.

Η δίκη διακόπηκε για τις 31 Μαρτίου 2015 και θα συνεχιστεί με την εξέταση του μάρτυρα και των κατηγορουμένων.

Στα δικαστήρια του Πειραιά από νωρίς το πρωί, είχαν συγκεντρωθεί μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, ενώ στο παρελθόν η εκδίκαση της υπόθεσης είχε αναβληθεί άλλες τέσσερις φορές.

Κατά τη διάρκεια της αποχώρησης του παθόντα και των κατηγορουμένων, από τα δικαστήρια Πειραιά δημιουργήθηκε ένταση, όταν μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων επιτέθηκαν με φραστικές επιθέσεις εναντίον των κατηγορουμένων.

Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν με παρέμβαση της αστυνομίας.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
5
+
4
=