ΕΛΛΑΔΑ

Διαψεύδει ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης ότι έχει σχέση με την υπόθεση Βαγγέλη Γιακουμάκη

διαψεύδει-ο-χρήστος-μαρκογιαννάκης-ό-636677

Μεγάλη συζήτηση έχει ανοίξει τελευταία σχετικά με το αν και ποιος είναι ο βουλευτής που εμπλέκεται στην υπόθεση του αγνοούμενου Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ολα ξεκίνησαν από μια αναφορά της Ελενας Ακρίτα, η οποία σε άρθρο της στα «Νέα» έλεγε χαρακτηριστικά:

«Στην υπόθεση αυτή εμπλέκεται γνωστός πολιτικός άνδρας. Ένας “πρωτοκλασάτος’ Κρητικός βουλευτής ο οποίος συγκάλυπτε τη συμμορία, μεσολάβησε για να μην διώξουν ’τα παιδιά’ από τη Σχολή και κουκούλωνε την τραγωδία.Τι θα γίνει με αυτόν τον τύπο; Γιατί κανείς δεν τον κατονομάζει; Ποιος τον καλύπτει και γιατί; Προσωπικά – μετά από δημοσιογραφική έρευνα – είμαι 90% βέβαιη για την ταυτότητα του: Το υπόλοιπο 10% δυστυχώς με εμποδίζει να το δημοσιοποιήσω.Θα βγει στη σέντρα ο κύριος αυτός; Και το πιο σημαντικό: Αν – ο μη γένοιτο – έχει συμβεί κάτι στο παλικαράκι – έχει ποινικές ευθύνες ως ηθικός αυτουργός ή όπως αλλιώς το λέτε εσείς οι νομικοί, τέλος πάντων;»

Ο Μαρκογιαννάκης διαψεύδει ότι έχει οποιαδήποτε σχέση

Ακολούθησε πλήθος δημοσιευμάτων και πληροφοριών, ενώ κάποιες αναφορές, όπως σημειώνει το newpost, φωτογράφιζαν τον πρώην υπουργό της ΝΔ Χρήστο Μαρκογιαννάκη.

Μιλώντας στον ιστότοπο, ο κ. Μαρκογιαννάκης παραδέχεται ότι έχει τηλεφωνήσει στον διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, όπου φοιτούσε και ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, αλλά πριν από δυο χρόνια και για εντελώς διαφορετικό θέμα.

Συγκεκριμένα, όπως ο ίδιος εξήγησε, το 2013, μια μητέρα φοιτητή που κατάγεται από την Κρήτη τον παρακάλεσε να παρέμβει, ώστε να μειωθεί ποινή αποβολής από τη φοιτητική Εστία που είχε επιβληθεί στον γιο της για φθορές (κατηγορούνταν ότι μαζί με την παρέα του είχαν ζωγραφίσει το νησί της Κρήτης στους τοίχους της σχολή και είχαν προκαλέσει και άλλες ζημιές).

Τι ζήτησε ο πρώην υπουργός από τον διευθυντή της Σχολής

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού, τηλεφώνησε στον διευθυντή της σχολής, Κώστα Μάντζαρη, ο οποίος του είπε ότι δεν μπορεί να παρέμβει καθώς οι ποινές αποτελούν απόφαση του συμβουλίου, κάτι το οποίο επιβεβαιώνει και ο ίδιος ο πρόεδρος της Γαλακτοκομικής. Ο κ. Μάντζαρης επιβεβαίωσε τη συνομιλία με τον κ. Μαρκογιαννάκη διευκρινίζοντας πως αυτή «έγινε το 2013, ένα χρόνο πριν γραφτεί στη σχολή ο αγνοούμενος φοιτητής», επιμένοντας, παράλληλα, πως δεν έγινε αποδεκτό το «αίτημα» του πρώην υπουργού. Ακόμη σημείωσε πως δεν καταλαβαίνει με ποιον τρόπο το τηλεφώνημα αυτό συνδέεται με την υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

«Αν πρόκειται για την ίδια ομάδα φοιτητών δεν το γνωρίζω, εγώ δεν ξέρω ποιοι είναι αυτοί που κατηγορούνται από την οικογένεια για bullying».

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου