ΕΛΛΑΔΑ

Στην εντατική ο Κώστας Παπακώστας

στην-εντατική-ο-κώστας-παπακώστας-653819

Σοβαρό καρδιακό επεισόδιο και πνευμονικό οίδημα υπέστη ο πρώην υπουργός Άμυνας της Κύπρου, Κώστας Παπακώστας, ο οποίος εκτίει ποινή φυλάκισης για την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» που στοίχισε τη ζωή σε 13 άτομα.

Ο κ. Παπακώστας από την ημέρα της καταδίκης του νοσηλεύεται φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας καθώς αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο νεφρικής ανεπάρκειας. Λίγο νωρίτερα μεταφέρθηκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου και οι γιατροί προσπαθούν να επαναφέρουν τη κανονική λειτουργία της καρδιάς του.

Μετά την απόρριψη της έφεσής του από το Ανώτατο Δικαστήριο υπέβαλε αίτημα για απονομή Προεδρικής Χάρης, το οποίο εξετάζεται.

Ο κ. Παπακώστας ήταν αγωνιστής της ΕΟΚΑ και πολέμησε κατά των Τούρκων το 1964 και το 1974. Υπήρξε αξιωματικός του στρατού και στη συνέχεια μεταπήδησε στην αστυνομία για να οργανώσει τις ειδικές της δυνάμεις. Διαφώνησε με τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και παραιτήθηκε από τη θέση του υπαρχηγού Αστυνομίας. Στην συνέχεια εξελέγη βουλευτής με το ΑΚΕΛ και ο Δημήτρης Χριστόφιας τον υπουργοποίησε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου