ΕΛΛΑΔΑ

Με νέες επισχέσεις εργασίας πληρωμάτων προειδοποιεί η Ενωση Ναυτών

με-νέες-επισχέσεις-εργασίας-πληρωμάτ-662232

Mε νέες επισχέσεις εργασίας πληρωμάτων σε πλοία της ακτοπλοΐας προειδοποιεί η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού ζητώντας την καταβολή δεδουλευμένων.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση η ΠΕΝΕΝ «ήδη ενημέρωσε τον υπουργό Ναυτιλίας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου καθώς και τις εμπλεκόμενες Ακτοπλοϊκές Ναυτιλιακές εταιρίες ότι εάν δεν εξοφληθούν οι δεδουλευμένοι μισθοί στα πλοία Ε/Γ-Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» και «AQUA SPIRIT» της ΝΕΛ και στο Ε/Γ-Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» της ΛΑΝΕ (ΑΝΕΚ) αυτά θα ακινητοποιηθούν. Στις 20/2/2015 θα ακινητοποιηθούν τα πλοία Ε/Γ-Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» και «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» ενώ το «AQUA SPIRIT» στις 19/2/2015 και δεν θα πραγματοποιήσουν τα προγραμματισμένα δρομολόγιά τους. Σημειώνουμε ότι και τα τρία πλοία εκτελούν δρομολόγια σε νησιά της άγονης γραμμής και είναι επιδοτούμενα από το ελληνικό δημόσιο».

Τα δρομολόγια των τριών πλοίων που θα πραγματοποιηθεί επίσχεση εργασίας για την Πέμπτη 19/2/2015 και Παρασκευή 20/2/2015 είναι τα ακόλουθα: Ε/Γ-Ο/Γ «AQUA SPIRIT» Κέα, Κύθνο, Σύρο, Τήνο, Άνδρο, Μύκονο, Πάρο, Νάξο, Ίο, Σίκινο, Φολέγανδρο, Θηρασιά, Θήρα, Ανάφη (19/2/2015). Ε/Γ-Ο/Γ «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» Μήλο, Θήρα, Ανάφη, Ηράκλειο, Σητεία, Κάσο, Πηγάδια, Διαφάνι, Χάλκη, Ρόδο. Ε/Γ-Ο/Γ «ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Άγιο Ευστράτιο, Λήμνο, Καβάλα (20/2/2015).

Η ΠΕΝΕΝ σημειώνει ότι «για το πλήρωμα του «ΒΙΤΣΕΝΤΖΟΣ ΚΟΡΝΑΡΟΣ» είχε συμφωνηθεί η εξόφληση των ναυτεργατών για τις 13/2/2015 και υπήρξε ρητή διαβεβαίωση όχι μόνο της εταιρείας αλλά και των υπηρεσιών του ΥΝΑ που είχαν επανειλημμένα προβεί σε σχετικά διαβήματα προς την Ναυτιλιακή εταιρεία ΑΝΕΚ ενώ είχε δοθεί και έγγραφη απάντηση προς την ΠΕΝΕΝ για αυτό. Αναφορικά με τα πλοία της ΝΕΛ σε διαδοχικές συναντήσεις που είχε η Διοίκηση της ΠΕΝΕΝ με το ΥΝΑ αλλά και αντιπροσωπεία των απλήρωτων Ναυτεργατών υπήρξε σαφής δέσμευση από το ΥΝΑ ότι θα προχωρήσει ταχύτατα η αποπληρωμή μέρους των δεδουλευμένων».

Και καταγγέλλει ότι έχει παρέλθει υπερβολικό χρονικό διάστημα (πάνω από 10 μέρες) χωρίς να έχουν τηρηθεί τα συμφωνηθέντα με αποτέλεσμα το γεγονός αυτό να έχει προκαλέσει τις δικαιολογημένες και έντονες αντιδράσεις των πληρωμάτων.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΕΝΕΝ, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη παράσταση διαμαρτυρίας των πληρωμάτων της ΝΕΛ με επικεφαλής τον Γ.Γ της ΠΕΝΕΝ Νίκο Κροκίδη και την συμμετοχή της Ένωσης Θαλαμηπόλων Ε.Ν. στον αναπληρωτή υπουργό Θοδωρή Δρίτσα «προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για τον συνεχιζόμενο εμπαιγμό και την συστηματική κοροϊδία που υφίστανται επί σειρά μηνών».

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου