ΕΛΛΑΔΑ

Ολοκληρώθηκε η Σύνοδος Κορυφής στις Βρυξέλλες

ολοκληρώθηκε-η-σύνοδος-κορυφής-στις-β-671011

Για την ουκρανική κρίση, την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας και την κατάσταση στην Ελλάδα μίλησαν οι ηγέτες της Ευρώπης κατά τη διάρκεια των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τον Ντόναλντ Τουσκ.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου εξήγησε πως ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ συμφώνησαν στην παροχή τεχνικής βοήθειας προς την Ελλάδα προκειμένου να προετοιμαστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το Eurogroup της Δευτέρας. Παράλληλα, υπογράμμισε πς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα.

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία επίτευξης συμφωνίας για την Ελλάδα στο Eurogroup της Δευτέρας και συνέστησε υπομονή. Επιπλέον, τόνισε πως «αν καταργηθούν ορισμένα αντικοινωνικά μέτρα πρέπει να υιοθετηθούν άλλα ίσης αξίας», προσθέτοντας ότι «θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει με το 30% των μέτρων που δεν βρίσκουν σύμφωνη την Ελλάδα».

«Είμαι πρόθυμη να συνεργαστώ με τον Αλέξη Τσίπρα»

Από τη μεριά της η Άνγκελα Μέρκελ επεσήμανε αναφορικά με το ελληνικό ζήτημα πως «η Ελλάδα διαδραμάτισε μικρό ρόλο στις σημερινές συζητήσεις της Συνόδου Κορυφής», ενώ χαρακτήρισε «πολύ φιλική» τη συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

Επιπλέον, επεσήμανε πως παραμένει πρόθυμη να συνεργαστεί με τη νέα κυβέρνηση και τον Έλληνα πρωθυπουργό για την εξεύρεση μιας λύσης που θα ικανοποιεί και θα ανταποκρίνεται στις προσδοκίες όλων των εμπλεκόμενων πλευρών.

«Το ελληνικό πρόγραμμα ισχύει και πρέπει να επεκταθεί» ξεκαθάρισε, εκφράζοντας την ελπίδα ότι «θα δούμε σύντομα αναλυτικές προτάσεις από την Ελλάδα».

Oι δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου