ΕΛΛΑΔΑ

Ενημέρωση των κομμάτων για τις συζητήσεις στις Βρυξέλλες, ζητά το Ποτάμι

ενημέρωση-των-κομμάτων-για-τις-συζητή-672041

Να ενημερώσει τα πολιτικά κόμματα για το τι συζητείται στις Βρυξέλλες καλεί την κυβέρνηση το Ποτάμι, δεδομένου ότι, όπως αναφέρει: «Δυστυχώς, τα όσα διαρρέουν από αυτές τις συναντήσεις δεν επαρκούν για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα τόσο για τις θέσεις της ελληνικής πλευράς όσο και για την ’αντιπρόταση’ των εταίρων μας.

Πόσο μάλλον όταν τα διεθνή Μέσα παρουσιάζουν κατά κανόνα μια εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτήν που παρουσιάζουν τα περισσότερα ελληνικά Μέσα Ενημέρωσης. Είναι καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει πώς έχουν τα πράγματα».

Το Ποτάμι, σημειώνεται στην ανακοίνωση, επαναλαμβάνει την πρότασή του για ειλικρινή ενημέρωση και συζήτηση των πολιτικών αρχηγών των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων και καλεί τον κ.Τσίπρα να πάρει τη σχετική πρωτοβουλία. Η θέση της χώρας μας στις διαπραγματεύσεις θα ενισχυθεί από μια τέτοια κίνηση.

Επίσης στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζει: «Την κυβέρνηση δεν θα πρέπει να την απασχολεί ’πώς θα βαφτίσουμε τη συμφωνία’ ή ’τι λέξεις θα χρησιμοποιήσουμε στα ανακοινωθέντα για να είναι όλοι ευχαριστημένοι’. Αυτές είναι οι ανησυχίες των κομματικών στρατών. Η κοινωνία ενδιαφέρεται για την ουσία. Η Ελλάδα να μείνει στο κέντρο της Ευρώπης χωρίς λιτότητα, αλλά και χωρίς βήματα στο κενό.»

Καταλήγει ότι «θα πρέπει να γίνει από όλους αντιληπτό ότι η μάχη που δίνει η χώρα δεν είναι για τα τηλεοπτικά παράθυρα και για εσωτερική πολιτική κατανάλωση» αλλά «μια μάχη που θα καθορίσει τη ζωή στη χώρα στο άμεσο διάστημα, αλλά και τη ζωή των παιδιών μας».

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου