ΕΛΛΑΔΑ

Τσίπρας: Στόχος μας να πατάξουμε φοροδιαφυγή και διαφθορά

τσίπρας-στόχος-μας-να-πατάξουμε-φοροδ-672572

Σειρά επαφών έχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας πριν από την έναρξη των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Το βασικό μήνυμα του πρωθυπουργού είναι ότι η κυβέρνησή του είναι αποφασισμένη να προωθήσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

«Στόχος μας να αντιμετωπίσουμε τη φοροδιαφυγή και τη διαφθορά, να προωθήσουμε μεταρρυθμίσεις που δεν έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση» δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον βέλγο ομόλογό του Σαρλ Μισέλ.

Ο κ. Τσίπρας θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με την πρωθυπουργό της Λετονίας Λαϊμντότα Στραουγιούμα και τον Βρετανό πρωθυπουργό Ντέιβιντ Κάμερον, ενώ η συνάντησή του με τον ουκρανό πρόεδρο Πέτρο Ποροσένκο ακυρώθηκε, λόγω των μαραθώνιων διαπραγματεύσεων της τετραμερούς (Ουκρανία, Ρωσία, Γερμανία, Γαλλία) στο Μινσκ.

Με τους πρωθυπουργούς των χωρών-μελών της ΕΕ, ο κ. Τσίπρας συζητάει την ελληνική πρόταση για συμφωνία-γέφυρα και θα παρουσιάσει τις θέσεις της κυβέρνησης για μια σειρά μεταρρυθμίσεων που θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με όσα εξήγγειλε στις προγραμματικές δηλώσεις.

Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με την γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης δήλωσε το πρωί της Πέμπτης ότι δεν έχει προγραμματιστεί κάτι, αλλά δεν απέκλεισε να υπάρξει κάποιο άτυπο τετ -α- τετ, στο περιθώριο της Συνόδου ως είθισται μεταξύ ηγετών.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των συναντήσεων του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες:

13:00 – 14:00 Διαδοχικές συναντήσεις με τον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κ. Ντέιβιντ Κάμερον, και την πρωθυπουργό της Λετονίας κα Λαϊμντότα Στραουτζούμα

14:00 Ανταλλαγή απόψεων των συμμετεχόντων στη Σύνοδο Κορυφής με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Μάρτιν Σουλτς

16:00 έναρξη εργασιών της Συνόδου Κορυφής

Μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου έχει προγραμματισθεί συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Newsroom ΔΟΛ

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου