ΕΛΛΑΔΑ

Μητροκτόνος συνελήφθη στην Αταλάντη Φθιώτιδας

μητροκτόνος-συνελήφθη-στην-αταλάντη-674179

Δεκατρία χρόνια μετά μια νέα οικογενειακή τραγωδία «χτύπησε» ένα σπίτι στην περιοχή Έξαρχος Αταλάντης Φθιώτιδας. Το 2002 γιος σκοτώνει τον πατέρα του και φυλακίζεται.

Πριν από λίγες ημέρες ο μικρότερος αδελφός του, ηλικίας 49 ετών, συνελήφθη σήμερα, Τετάρτη, και κατηγορείται για τη δολοφονία της 79χρονης μητέρας του. Τα ακριβή κίνητρα της ανθρωποκτονίας δεν έχουν εξακριβωθεί ενώ άνθρωποι που γνώριζαν την οικογένεια λένε πως ο 49χρονος αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., τη Δευτέρα το μεσημέρι, γειτονικό πρόσωπο της ηλικιωμένης επικοινώνησε με τις Αρχές, εκφράζοντας την ανησυχία της για την 79χρονη, καθώς δεν είχε δώσει σημεία ζωής τις προηγούμενες ημέρες.

Αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αταλάντης και του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας μετέβησαν άμεσα στην οικία όπου διέμενε η 79χρονη μαζί με τον 49χρονο γιο της και τη βρήκαν νεκρή.

Στο σημείο μετέβη κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Εγκληματολογικών Ερευνών της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, για την αυτοψία και εξερεύνηση του χώρου. Επίσης κλήθηκε και προσήλθε ιατροδικαστής, ενώ παράλληλα παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής της σορού της θανούσας.

Στο πλαίσιο της ιατροδικαστικής εξέταση διαπιστώθηκε ότι ο θάνατος της 79χρονης προκλήθηκε συνεπεία εγκληματικής ενέργειας (απόφραξη των αεροφόρων οδών).

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε ότι δράστης είναι ο 49χρονος γιος της σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και στη συνέχεια 49χρονος συνελήφθη, με ένταλμα της ανακρίτριας Λαμίας.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου