ΕΛΛΑΔΑ

Κομισιόν: «Eίναι εφικτή μία συμφωνία έως το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου»

κομισιόν-eίναι-εφικτή-μία-συμφωνία-έω-677727

Για την εξεύρεση αμοιβαίας επωφελούς λύσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη εργάζεται η Κομισιόν σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά. Σύμφωνα με πηγές της Επιτροπής «είναι εφικτή μία συμφωνία έως το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου».

Ειδικότερα, σε ερώτηση για την επίσκεψη του προέδρου της Ομάδας Εργασίας της Ευρωομάδας (Eurogroup Working Group), Τόμας Βίζερ, και του εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ντέκλαν Κοστέλο την Κυριακή στην Αθήνα, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι η εν λόγω επίσκεψη έγινε με σκοπό την προετοιμασία του Eurogroup της 11ης Φεβρουαρίου.

Κληθείς να σχολιάσει αν υπήρξε πρόοδος στις συνομιλίες των δύο αξιωματούχων της ΕΕ με τις ελληνικές Αρχές, ο εκπρόσωπος Τύπου απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι σε αυτό το στάδιο η Επιτροπή καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια σε τεχνικό επίπεδο για να προετοιμάσει το Eurogroup της ερχόμενης Τετάρτης, ούτως ώστε να διεξαχθεί «μέσα στις καλύτερες δυνατές συνθήκες».

Ο κ. Σχοινάς, πρόσθεσε ακόμη ότι η Επιτροπή βρίσκεται σε στενή επαφή με όλα τα εμπλεκόμενα μέρη της διαπραγμάτευσης και εργάζεται εποικοδομητικά με στόχο την εξεύρεση μιας αμοιβαία επωφελούς λύσης για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Καταλήγοντας, ο κ. Σχοινάς τόνισε ότι η τελική απόφαση για την Ελλάδα θα ληφθεί ομόφωνα από τα 19 κράτη-μέλη της ευρωζώνης, υπενθυμίζοντας την πρόσφατη δήλωση του προέδρου της Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ότι «η Ευρώπη θα σεβαστεί την Ελλάδα, όσο η Ελλάδα σέβεται την Ευρώπη».

Εξάλλου, αναφορικά με την επίσκεψη Βίζερ και Κοστέλο στην Αθήνα, πηγές της Επιτροπής σημείωναν ότι υπήρξε μια μικρή πρόοδος στις συζητήσεις. Όπως τόνιζαν οι ίδιες πηγές, οι συζητήσεις με τις ελληνικές Αρχές χθες στην Αθήνα ήταν εποικοδομητικές και η κάθε πλευρά παρουσίασε τις δικές της κόκκινες γραμμές.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούσαν ότι είναι εφικτή μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία ως το Eurogroup της 16ης Φεβρουαρίου.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου