ΕΛΛΑΔΑ

BBC: Τα exit polls δείχνουν «καθαρή» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ

bbc-τα-exit-polls-δείχνουν-καθαρή-νίκη-του-συρι-703432

Για «καθαρή» νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές της Ελλάδας κάνει λόγο το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC με έκτακτη είδηση (Breaking News) στην ιστοσελίδα του.

«Τα exit polls δείχνουν “καθαρή” νίκη για το αντιμνημονιακό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρεται στον υπότιτλο του κεντρικού θέματος, την ίδια στιγμή που η κρατική τηλεόραση της Βρετανίας μετέδωσε ζωντανά λίγα λεπτά μετά τις 19.00 εικόνες από την Κουμουνδούρου και τους πανηγυρισμούς των υποστηρικτών του κόμματος του Αλέξη Τσίπρα.

«Δύο exit polls παρουσιάζουν τον ΣΥΡΙΖΑ με προβάδισμα 12,5 ποσοστιαίων μονάδων από το κοντινότερο κόμμα, τη Νέα Δημοκρατία» προστίθεται στο κεντρικό θέμα.

«Ακόμα είναι άγνωστο το κατά πόσο ο ΣΥΡΙΖΑ θα συγκεντρώσει αρκετές ψήφους ώστε να κυβερνήσει μόνος του τη χώρα (αυτοδυναμία)» επισημαίνεται επίσης.

Χρυσή Αυγή και… διαπραγμάτευση

Στο δημοσίευμα του BBC γίνεται λόγος και για το ακροδεξιό κόμμα της Χρυσής Αυγής, το οποίο φαίνεται να έρχεται τρίτο στις προτιμήσεις των Ελλήνων ψηφοφόρων, σύμφωνα πάντα με τα exit polls.

Στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαμηνύσει ότι επιθυμεί την επαναδιαπραγμάτευση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας με τους διεθνείς δανειστές της».

zougla.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου