ΕΛΛΑΔΑ

Απλήρωτα τα 25 «μπλοκάκια» του Κτηματολογίου

απλήρωτα-τα-25-μπλοκάκια-του-κτηματολ-708900

Είκοσι πέντε συμβασιούχοι έργου του Εθνικού Κτηματολογίου, οι οποίοι εργάζονται στην ολοκλήρωση της κτηματογράφησης και αμείβονται μέσω του ΕΣΠΑ, είναι απλήρωτοι από την εταιρεία λόγω εμπλοκής της χρηματοδότησης στα συναρμόδια υπουργεία.

Συγκεκριμένα, στους 25 εργαζόμενους οφείλονται οι μισθοί του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου, ενώ μόλις την παραμονή των Χριστουγέννων κατάφεραν να πληρωθούν τους οφειλόμενους μισθούς του Σεπτεμβρίου και του Οκτωβρίου.

Στο μεταξύ όμως, παρ’ όλο που δεν έχουν λάβει τις οφειλές από τη μισθοδοσία, καλούνται να αποδώσουν ΦΠΑ στην εφορία, αλλά και τις κρατήσεις στα ασφαλιστικά τους ταμεία, κάτι που φέρνει τους ίδιους και τις οικογένειές τους σε ιδιαίτερα δυσχερή θέση.

Πληροφορίες θέλουν τα χρήματά τους να βρίσκονται «εγκλωβισμένα» ανάμεσα στα συναρμόδια υπουργεία. Το Εθνικό Κτηματολόγιο χρηματοδοτεί την ολοκλήρωση της κτηματογράφησης, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος του ΕΣΠΑ «Ψηφιακή Σύγκλιση», που βρίσκεται υπό την έλεγχο του υπουργείου Υποδομών.

Ωστόσο, την ευθύνη του έργου έχει το υπουργείο Περιβάλλοντος, ενώ την αρμοδιότητα του ΕΣΠΑ το υπουργείο Ανάπτυξης. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών φέρεται να μην έχει αποδώσει ΦΠΑ στην εταιρεία.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου