ΕΛΛΑΔΑ

Παπανδρέου: «Δεν πρότεινα τον κ. Βενιζέλο για πρωθυπουργό»

παπανδρέου-δεν-πρότεινα-τον-κ-βενιζέ-837189

«Όχι, δεν πρότεινα τον κ. Βενιζέλο για πρωθυπουργό» τονίζει στη Realnews ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Γιώργος Παπανδρέου, απαντώντας στη δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι το 2011 «μεταξύ Πετσάλνικου και Παπαδήμου με πήρε τηλέφωνο και μού είπε ότι θα προτείνει εμένα ως πρωθυπουργό».

Ο κ. Βενιζέλος είχε κάνει τη δήλωση αυτή απαντώντας στις αιτιάσεις ότι έριξε την κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. «Θα πρότεινε ως πρωθυπουργό αυτόν που τον έριξε;» είχε πει ο κ. Βενιζέλος. Εντούτοις, ο τότε πρωθυπουργός, στη συνέντευξή του επιμένει ότι η αλήθεια είναι διαφορετική και ότι όταν πήγε στις Κάννες είχε ήδη ανατραπεί.

Ο κ. Παπανδρέου υποστηρίζει ότι όταν παρουσιάστηκε δυστοκία στη συνεννόηση με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς για το πρόσωπο που θα τον διαδεχτεί «ζήτησα τη γνώμη και τις προτάσεις κορυφαίων υπουργών και στελεχών του ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι από αυτούς πρότειναν, μεταξύ άλλων προσώπων, και τον κ. Βενιζέλο. Ο κ. Βενιζέλος, ωστόσο, ουδέποτε προτάθηκε από εμένα, ότι υπήρξε τελική συμφωνία στο πρόσωπο του κ. Παπαδήμου».

«Αλλά επειδή ακούω διάφορα… Όλα αυτά τι σημαίνουν; Ότι δεν συνέβαλε στην ανατροπή; Υπάρχουν συγκεκριμένα γεγονότα. Όλοι τα γνωρίζουν» προσθέτει ο κ. Παπανδρέου, ο οποίος σε άλλο σημείο της συνέντευξής του προσθέτει: «Ουσιαστικά πήγα στις Κάννες μόνο με τυπική κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Είχα ήδη ανατραπεί».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου