ΕΛΛΑΔΑ

48χρονος έβαλε στο διαδίκτυο ψεύτικη ερωτική αγγελία και εκβίαζε 44χρονη

48χρονος-έβαλε-στο-διαδίκτυο-ψεύτικη-ερ-729378

Ένας 48χρονος με ψεύτικο προφίλ σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης έβαλε στο διαδίκτυο ψεύτικη αγγελία ερωτικού περιεχομένου, τη φωτογραφία και το τηλέφωνο 44χρονης και στη συνέχεια την εκβίαζε να του δώσει 5.000 ευρώ, να μην αναρτήσει ερωτικό της βίντεο.

Η υπόθεση εξιχνίαστηκε από την ΕΛ.ΑΣ και σε βάρος του κατηγορούμενου σχηματίστηκε δικογραφία για εκβίασης και συκοφαντική δυσφήμηση μέσω διαδικτύου.

Η διερεύνηση της υπόθεσης άρχισε ύστερα από καταγγελία της 44χρονης, σύμφωνα με την οποία δεχόταν κλήσεις στο κινητό της από άγνωστα άτομα, τα οποία της ανέφεραν ότι είχαν βρει τον αριθμό του τηλεφώνου της σε ερωτικές αγγελίες, που βρήκαν σε συγκεκριμένες ιστοσελίδες στο διαδίκτυο.

Η 44χρονη επιβεβαίωσε τις αναρτημένες αγγελίες με τη φωτογραφία της και τον αριθμό του κινητού της τηλεφώνου, καθώς και κείμενο ότι οι άντρες θα μπορούσαν να έλθουν σε τηλεφωνική επικοινωνία μαζί της, καθώς εμφανίζετο ως ιερόδουλη.

Παράλληλα, όπως κατήγγειλε η γυναίκα, άγνωστος σε αυτή χρήστης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας προφίλ με ψευδώνυμο, της έστελνε εκβιαστικά μηνύματα, ζητώντας να του παραδώσει σε συγκεκριμένο σημείο και μέσα σε φάκελο 5.000 ευρώ, προκειμένου να μην αναρτήσει ερωτικό της βίντεο στο διαδίκτυο.

Στο πλαίσιο έρευνας και ψηφιακής ανάλυσης των στοιχείων της υπόθεσης διαπιστώθηκε ότι τα ηλεκτρονικά ίχνη του διαχειριστή του εν λόγω προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς επίσης και τα ηλεκτρονικά ίχνη του χρήστη, που ανήρτησε μία εκ των επίμαχων αγγελιών, αντιστοιχούν στον 48χρονο.

Πρωινές ώρες σήμερα κλιμάκιο αστυνομικών πραγματοποίησε έρευνα στο σπίτι του, στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής και μετά από έλεγχο στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του, διαπιστώθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, καθώς και ότι είναι διαχειριστής του επίμαχου προφίλ στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εξωτερικός σκληρός δίσκος, τα οποία θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για τις απαραίτητες εργαστηριακές εξετάσεις.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου