ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή κόντρα Τσίπρα – ΝΔ για μετανάστες και τρομοκρατία

σκληρή-κόντρα-τσίπρα-νδ-για-μετανάστ-734799
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Για «πολιτική χυδαιότητα, σε όλο της το μεγαλείο» και «ακροδεξιό παραλογισμό σε όλο του το βάθος» έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας από την Καλαμάτα όπου μίλησε το βράδυ της Κυριακής, αναφερόμενος στην σύνδεση του μεταναστευτικού προβλήματος με την τρομοκρατία. Ανακοίνωση-απάντηση σε υψηλούς τόνους εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση στον κ. Σαμαρά με αφορμή την στάση του στο θέμα των τρομοκρατικών επιθέσεων στη Γαλλία, επισημαίνοντας ότι ο πρωθυπουργός «έφτασε στο τελευταίο σκαλοπάτι στη σκάλα του τρόμου, τις τελευταίες μέρες» καθώς «εκανε στοιχείο της προπαγάνδας του το δράμα με τους τόσους νεκρούς στη Γαλλία», τονίζοντας ότι χρησιμοποίησε τη γαλλική τραγωδία ως επιχείρημα κατά του ΣΥΡΙΖΑ!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «πολιτική χυδαιότητα, σε όλο της το μεγαλείο» και για «ακροδεξιό παραλογισμό σε όλο του το βάθος» και γι αυτό, πρόσθεσε «ήδη τον πνίγει το κύμα κατακραυγής από γαλλικά και ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης». Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ώρα πια σε όλη την Ευρώπη ξέρουν τι σημαίνει «πολιτική άποψη Σαμαρά» και «πολιτική ηθική Σαμαρά».

Για τα γεγονότα στη Γαλλία και τις επιπτώσεις που αυτά θα έχουν, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι κάθε πολιτική δύναμη πρέπει να παίρνει τις ευθύνες της και πρόσθεσε ότι η βάρβαρη επίθεση, που στοίχισε τόσες ανθρώπινες ζωές, είχε ως στόχο την ελευθερία της έκφρασης και τη δημοκρατία.

Ο κ. Τσίπρας καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτές τις δολοφονικές ενέργειες, εκφράζοντας την πιο αποφασιστική συμπαράσταση στο γαλλικό λαό, σημειώνοντας ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς καμιά ταλάντευση, ο εξτρεμισμός, που απαντά με βία στη διαφορετικότητα, βάζει στη θέση του διαλόγου τα όπλα,και στη θέση της διεκδίκησης για υπαρκτά και σοβαρά προβλήματα το έγκλημα, είναι απόλυτα καταδικαστέος.

Ωστόσο ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι το έγκλημα δεν αντιμετωπίζεται με κυνήγι μαγισσών και παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δήλωσε ότι «δεν θα επιστρέψουμε στο μεσαίωνα που οραματίζονται οι τρομοκράτες. Δεν θα καταργήσουμε το κράτος δικαίου, όπως αυτοί επιθυμούν και επιδιώκουν.Και δεν θα ενδώσουμε στις φωνές του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που χρησιμοποιούν το αθώο αίμα για τον στιγματισμό, την περιθωριοποίηση και την καταστολή της διαφορετικότητας».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, είπε ο κ. Τσίπρας, η ασφάλεια της Ελλάδας επιτάσσει την προάσπιση και τη διεύρυνση των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Επιτάσσει το σεβασμό κάθε ανθρώπινης ύπαρξης. Επιτάσσει να δουλέψουμε για μια νέα ολοκληρωμένη στρατηγική της διεθνούς κοινότητας για την ειρήνη και σταθερότητα στη Μέση Ανατολή και στη Βόρεια Αφρική.Για μια νέα ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών κυμάτων.

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, ακολούθησε απάντηση σε όσα είπε ο κ.Τσίπρας με ανακοίνωση λίγη ώρα αργότερα:

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός της χώρας μαζί με τους ηγέτες του Ελεύθερου κόσμου δίνουν ενωμένοι τη μάχη κατά της τρομοκρατίας, ο κ. Τσίπρας επιλέγει τις ύβρεις και την αθλιότητα.

Δεν θα σχολιάσουμε το “πρόγραμμά” του για την Οικονομία, που προκαλεί γέλιο σε ολόκληρο τον Ελληνικό λαό καθώς τάζει στους πάντες τα πάντα, ξεπερνώντας ακόμα και το γνωστό “λεφτά υπάρχουν”.

Θα σχολιάσουμε όμως, τη “διαφορετική μεταναστευτική πολιτική” που εξήγγειλε απόψε ο κ. Τσίπρας που προφανώς προβλέπει την εφαρμογή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή την κατάργηση της διεθνούς δύναμης αποτροπής λαθρομετανάστευσης Frontex, ανοιχτά σύνορα για όλους, απόδοση ιθαγένειας σε όλους, γκρέμισμα του φράχτη του Έβρου.

Η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται με τους ηγέτες του Ελεύθερου κόσμου για ενίσχυση της ασφάλειας των συνόρων, αφήνοντας τον Σύριζα με τις παρωχημένες ιδεοληψίες του, να καταστρώνει σχέδια τύπου “Υπατία”».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου