ΕΛΛΑΔΑ

Πειραιάς: Αντίδραση Εμπορικού Συλλόγου στην επέκταση του παζαριού

πειραιάς-αντίδραση-εμπορικού-συλλόγ-746354

Την έντονη διαμαρτυρία του εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά στην πρόσφατη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για επέκταση της Κυριακάτικης Αγοράς του Πειραιά στην οδό Αλιπέδου, από την Πλ. Ιπποδαμείας έως την οδό Κέκροπος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου με τίτλο «Παγκόσμια Πρωτοτυπία!!! «Συμμάζεμα» της κυριακάτικης αγοράς (παζαριού) μέσω της επέκτασής της» η συγκεκριμένη απόφαση «μας οδηγεί πολλά χρόνια πίσω, ανατρέπει προσπάθειες ετών και οδηγεί σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις, που έχουμε βιώσει στο παρελθόν, με απολύτως προβλέψιμα επακόλουθα».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «σημαντικά ερωτηματικά μας δημιουργούνται για το πόσο βιαστικά λήφθηκε η απόφαση, για ένα διαχρονικά φλέγον και ευαίσθητο για την πόλη μας και το πειραϊκό εμπόριο θέμα, το οποίο επανέρχεται αιφνιδιαστικά στο προσκήνιο και μάλιστα σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο για τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δεινή θέση, αλλά και για το κυκλοφοριακό της πόλης, που έχει επιβαρυνθεί σημαντικά από την εκτέλεση των μεγάλων έργων».

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά αναφέρει πως δεν διαφωνεί με την ύπαρξη μιας παραδοσιακής κυριακάτικης αγοράς παλαιοπωλών αλλά «στη σημερινή εποχή η συνολική εικόνα της κυριακάτικης αγοράς, συνυπολογίζοντας τα προϊόντα που πωλούνται σ΄αυτήν, δεν αποτελεί τιμή για κανέναν και σίγουρα δεν εξυπηρετεί καμία από τις ανάγκες για τις οποίες δημιουργήθηκε».

Κατηγορεί επίσης τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Ι. Μελά ότι δεν συζήτησε το θέμα με τον Εμπορικό Σύλλογο, «να φροντίσει για την γραμμογράφηση του χώρου, την αρίθμηση επί του οδοστρώματος των θέσεων, την ομοιομορφία των πάγκων, τον έλεγχο της ανάρτησης των αδειών και ταυτοπροσωπίας των δικαιούχων – θεώρησαν ως τρόπο αντιμετώπισης της κακής σημερινής εικόνας, κάτι που έγινε κοινά αποδεκτό στο Δημοτικό Συμβούλιο, την ανατροπή της προηγούμενης απόφασης του απερχόμενου Δημοτικού Συμβουλίου – που είχε ληφθεί με πλήρη συναίνεση των δημοτικών παρατάξεων και των φορέων – και να επεκτείνει το παζάρι ξεχειλώνοντάς το, αντί να το συμμαζέψει».

Σημειώνει ακόμη στην ανακοίνωση ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουν τον Πειραιά έρμαιο του παρεμπορίου και ζητούν «να παραμείνει η κυριακάτικη αγορά μέσα στα συγκεκριμένα και απολύτως προσδιορισμένα όρια που λειτουργούσε έως τώρα, μη αφήνοντας κενούς χώρους που εκμεταλλεύονται διαχρονικά οι επιτήδειοι».

Τέλος ο Εμπορικός Σύλλογος εκφράζει την πεποίθηση ότι «εάν υπάρχει βούληση μπορεί να επιτευχθεί ο κοινός στόχος, που είναι ο Πειραιάς να έχει μια αγορά εφάμιλλη των ευρωπαϊκών πόλεων, σύγχρονη, ασφαλή και κυρίως νόμιμη, ζητούμε από την Δημοτική Αρχή Πειραιά να λάβει υπόψη της τους σοβαρούς προβληματισμούς μας, ώστε να κάνουμε αυτή την δυνατότητα πράξη».

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου