ΕΛΛΑΔΑ

Ερευνα της ΕΛ.ΑΣ για ιστοσελίδα με παράνομες υπηρεσίες «ταξί»

ερευνα-της-ελ-ασ-για-ιστοσελίδα-με-παρά-750248

Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για υπόθεση πρόκλησης τέλεσης πλημμελήματος και ηθική αυτουργία σε παραβάσεις που αφορούν στις επιβατικές μεταφορές με κόμιστρο.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, η διερεύνηση της υπόθεσης αυτής ξεκίνησε ύστερα από καταγγελίες ιδιοκτητών ταξί, σύμφωνα με τις οποίες σε ιστοσελίδα του διαδικτύου, προσφέρονταν παράνομες υπηρεσίες «ταξί» και μεταφοράς προσώπων από επιβατικά οχήματα ιδιωτικής χρήσης, με κόμιστρο.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και παραγγέλθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, ενώ υπήρξε συνεργασία με την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων.

Στο πλαίσιο της έρευνας και ψηφιακής ανάλυσης των στοιχείων και δεδομένων, προέκυψε ότι η ιστοσελίδα έχει κατοχυρωθεί σε στοιχεία 28χρονης.

Ακολούθησε έρευνα την Τετάρτη το πρωί, στην οικία της στο Χολαργό, όπου διέμενε μαζί με έναν 35χρονο. Από την επιτόπια ψηφιακή, αστυνομική έρευνα εξειδικευμένων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, διαπιστώθηκε ότι ο 35χρονος, ο οποίος εργάζεται σε διαδικτυακή εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταξί, ήταν ο διαχειριστής της ιστοσελίδας και είχε κατοχυρώσει το επίμαχο όνομα του ιστοχώρου χρησιμοποιώντας τα στοιχεία ταυτότητας της συγκατοίκου του, με τη δική της συναίνεση.

Η έρευνα συνεχίζεται για την τυχόν εμπλοκή και άλλων ατόμων στην υπόθεση, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία τακτικής διαδικασίας, θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου