ΕΛΛΑΔΑ

Καταδικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου και αφέθηκε ελεύθερος

καταδικάστηκε-για-ασέλγεια-σε-βάρος-α-754309

Σε ποινή φυλάκισης πέντε ετών καταδικάστηκε από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας ένας 53χρονος Έλληνας, ο οποίος είχε κατηγορηθεί πως το 2010 είχε ασελγήσει σε αγόρι ηλικίας 10 ετών σε πόλη της δυτικής Μεσσηνίας.

Ο 53χρονος είχε καταδικαστεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Γυθείου σε φυλάκιση 10 ετών για την κατηγορία ασελγών πράξεων σε παιδί ηλικίας μικρότερης των 10 ετών με χρηματισμό και 7 χρόνων φυλάκισης για την κατηγορία ασέλγειας σε παιδί ηλικίας μικρότερης των 10 ετών με τη χρήση βίας.

Στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Καλαμάτας, το οποίο συνεδρίασε – λόγω της ιδιαιτερότητας της υπόθεσης- κεκλεισμένων των θυρών, ο 53χρονος καταδικάστηκε σε πενταετή φυλάκιση για την πρώτη κατηγορία, ενώ αθωώθηκε για τη δεύτερη.

Επειδή, όμως, είχε ήδη εκτίσει την ποινή του στη φυλακή, αφέθηκε ελεύθερος. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με τους τέσσερις ενόρκους να αποφασίζουν για την επιβολή της ποινής των πέντε ετών, ενώ οι δικαστικοί πρότειναν την ποινή της εξαετούς φυλάκισης.

Να σημειωθεί ότι από την εισαγγελέα της Έδρας προτάθηκε η αθώωση του κατηγορούμενου για την κατηγορία της ασέλγειας με σωματική βία, ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε την αθώωση του πελάτη του και για την κατηγορία της ασέλγειας με χρηματισμό ή, αλλιώς, την αναγνώριση του ελαφρυντικού του πρότερου έντιμου βίου.

Με πληροφορίες από το tharrosnews.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου