ΕΛΛΑΔΑ

Κικίλιας: Σε διάσκεψη για τη σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκων μέσω Διαδικτύου

κικίλιας-σε-διάσκεψη-για-τη-σεξουαλικ-756356

Την έναρξη εργασιών της Διεθνούς Διάσκεψης για την αντιμετώπιση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων μέσω Διαδικτύου παρακολούθησε στο Λονδίνο ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Βασίλης Κικίλιας, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψής του πραγματοποίησε συνάντηση με τον επικεφαλής της υπηρεσίας ασφαλείας MI5.

Στην εναρκτήρια ομιλία της η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου κυρία Τερέζα Μέι υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη προστασίας των ανηλίκων στο Διαδίκτυο και κάλεσε τις κυβερνήσεις, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς (υπηρεσίες Δίωξης, παρόχους διαδικτυακών υπηρεσιών και μη κυβερνητικές οργανώσεις) να συνεργαστούν με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των κινδύνων που ελλοχεύουν στον κυβερνοχώρο.

Επίσης ο κ. Κικίλιας κατά τη συνάντηση του με τον επικεφαλής της MI5 κ. Άντριου Πάρκερ συζήτησαν θέματα εσωτερικής και διεθνούς ασφάλειας και τρομοκρατίας και συμφώνησαν για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Δικογραφία για σχετική υπόθεση

Την ίδια στιγμή, από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σχηματίστηκε δικογραφία τακτικής διαδικασίας για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ανήλικου και προσέλκυση ανήλικου για γενετήσιους λόγους, η οποία θα υποβληθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 42χρονης, σύμφωνα με την οποία άγνωστοι προσέγγισαν διαδικτυακά την 9χρονη κόρη της και σε συνομιλία που είχαν, μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων σε πραγματικό χρόνο (chat), την προέτρεψαν σε διαδικτυακές πράξεις που προσέβαλαν τη γενετήσια αξιοπρέπειά της (cybersex).

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές και διατάχθηκε η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Ακολούθησε έρευνα σε συνεργασία με τις εταιρείες υπηρεσιών Διαδικτύου και κοινωνικής δικτύωσης, των στοιχείων και δεδομένων της υπόθεσης, προέκυψαν ότι η επίμαχη σύνδεση ανήκει σε 42χρονη.

Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν το πρωί της Τετάρτης έρευνα στην οικία της 42χρονης σε περιοχή της Αττικής, κατά την οποία διαπιστώθηκε η εμπλοκή του 12χρονου γιου της, ο οποίος διαχειριζόταν τους επίμαχους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μέσω των οποίων πραγματοποιούνταν οι συνομιλίες.

tovima.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου