ΕΛΛΑΔΑ

«Έτσι σκοτώναμε»: Ομολογία-σοκ Αλβανού από τον Κορυδαλλό

έτσι-σκοτώναμε-ομολογία-σοκ-αλβανο-757897

«Το μετέπειτα θύμα μας έφθασε στο σημείο όπου τον περιμέναμε μισή ώρα με ένα Audi. Πάρκαρε ακριβώς μπροστά μας. Βγήκαν πρώτα οι γυναίκες συγγενείς και απομακρύνθηκαν 15 μέτρα από το αυτοκίνητο και ύστερα βγήκε ο Visi (το όνομα του δολοφονηθέντος). Τότε του ρίξαμε και οι δύο ριπές με τα καλάσνικοφ. Του ρίξαμε πολλές σφαίρες, δεν θυμάμαι πόσες. Ο Visi έπεσε εκεί, δίπλα από το αυτοκίνητό του. Τότε ο συνεργός μου πήγε με το Τοκάρεφ και τον πυροβόλησε στο κεφάλι. Δεν θυμάμαι πόσες φορές…»

Απόσπασμα από την κατάθεση που έδωσε στις 3 Δεκεμβρίου 2014 σε αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής ένας 31χρονος κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού, ο οποίος αναφέρθηκε -με ενδεικτικές λεπτομέρειες και πρωτοφανή ωμότητα στις περιγραφές του- στην εν ψυχρώ δολοφονία ενός 22χρονου ομοεθνούς του στα Καμίνια στις 8 Ιουνίου 2008.

Η λήψη αυτής της κατάθεσης και η ομολογία του Αλβανού έχει για την ΕΛ.ΑΣ. διπλό ενδιαφέρον:

Πρώτον διότι ο 31χρονος αλλοδαπός που καταθέτει αναφέρει ως ηθικό αυτουργό της δολοφονίας του ομοεθνούς του τον 31χρονο Αλβανό Κλόντιαν Λεκ., ο οποίος έχει συλληφθεί προ δύο εβδομάδων στου Γουδή ως κύριος συνεργός του 34χρονου ομοεθνούς του Άρμπερ Μπάκο που είχε προκαλέσει με καλάσνικοφ τον τραυματισμό 15 ατόμων σε νυχτερινό κέντρο στο Μικρολίμανο.

Όπως ανέφερε προ πέντε ημερών ο αλβανός κρατούμενος, «την ώρα που πίναμε κάτι ποτά με τον συνεργό μου τον Άρι (σ.σ. μνημονεύει το όνομα του αλβανού δράστη. Πρόκειται για ποινικό που έχει κατηγορηθεί για ληστείες και για συμπλοκή με αστυνομικούς) εκείνος μου ανοίχτηκε και μου είπε ότι υπήρχε ένα σοβαρό θέμα με ένα φίλο του. Είχε κάνει κάτι ληστείες μαζί του και αυτός δεν του είχε δώσει το μερίδιό του. Μιλάμε για πολλά λεφτά. Στη μία ληστεία είχαν πάρει 350.000 ευρώ. Τις πληροφορίες για τις ληστείες τις έδινε ο Κλόντιαν Λεκ. (σ.σ. ο συλληφθείς για την υπόθεση του Μικρολίμανου) και έπρεπε να πάρει και αυτός μερίδιο, αλλά δεν είχε πάρει τίποτα. Μου είπε ότι και ο Κλόντιαν και ο Άρι ήθελαν να σκοτώσουν τον φίλο τους»..

Όμως υπάρχει και ένας δεύτερος λόγος που αυτή η νέα κατάθεση του αλβανού κρατουμένου θεωρείται «σημαντική». Και αυτό επειδή συνδέεται με την αναγγελία εξάρθρωσης τον Νοέμβριο του 2008 μίας εννιαμελούς συμμορίας, τα μέλη της οποίας κατηγορήθηκαν ότι είχαν δολοφονήσει μέσα σε δύο χρόνια 11 άτομα, είχαν τραυματίσει άλλα 13, ενώ μέλη της είχαν προβεί παλαιότερα σε ληστρικές επιθέσεις και εκτεταμένο εμπόριο ναρκωτικών. Η συμμορία έμπαινε σε καφενεία και διαμερίσματα στο κέντρο της Αθήνας και γάζωνε τα θύματά της, ενώ δεν δίσταζε να σκοτώνει καταμεσής του δρόμου.

Η εξάρθρωση αυτής της συμμορίας ξεκίνησε μετά την προαναφερθείσα δολοφονία του 22χρονου Αλβανού στα Καμίνια, καθώς το θύμα φερόταν ως μέλος της σπείρας. Όμως στις δίκες που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι τις περισσότερες από τις ανθρωποκτονίες τις είχαν διαπράξει ο δολοφονηθείς στα Καμίνια και άλλα πρόσωπα, ενώ οι κατηγορούμενοι δεν είχαν σχέση. Έτσι τελικώς ο κατηγορούμενος ως αρχηγός της συμμορίας -ο 39χρονος Αλβανός Κασέμι Ντ.- καταδικάσθηκε σε ισόβια κάθειρξη μόνο για τον φόνο του 22χρονου Αλβανού που κατηγορείται ότι ο ίδιος τελικώς εξόντωσε.

Όμως τώρα και αυτό το «εναπομείναν» τμήμα της δικογραφίας του 2008 για τις 11 ανθρωποκτονίες μπορεί να καταρριφθεί με την ομολογία του αλβανού κρατουμένου ότι αυτός ήταν τελικά ο δράστης, που είχε εντελώς διαφορετικό κίνητρο και τελικώς εντολέα τον συγκατηγορούμενο του επονομαζόμενου «μακελάρη του Μικρολίμανου».

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συμπληρώνουν ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει «κινητικότητα» στον χώρο του αλβανικού οργανωμένου εγκλήματος στην Ελλάδα που ίσως σηματοδοτήσει εξελίξεις.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου