ΕΛΛΑΔΑ

Αθανασίου: Μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση με το βραχιολάκι ο Ρωμανός

αθανασίου-μπορεί-να-υπαχθεί-στη-ρύθμι-758028

Ο Νίκος Ρωμανός θα μπορεί να αξιοποιήσει τη ρύθμιση για την ηλεκτρονική επιτήρηση κρατουμένων (με το βραχιολάκι) όταν το σύστημα τεθεί σε εφαρμογή, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης στη Βουλή, ωστόσο μέχρι τότε ο Χαράλαμπος Αθανασίου απηύθυνε έκκληση προς τους γονείς του να τον πείσουν να παρακολουθήσει τα μαθήματά του ηλεκτρονικά, γιατί αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί σ’ αυτή τη φάση να κάνει η Πολιτεία.

Αθανασίου: Μπορεί να υπαχθεί στη ρύθμιση με το βραχιολάκι ο Ρωμανός
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη – ο οποίος είπε πως η τροπολογία που φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή αύριο το υπουργείο Δικαιοσύνης χειροτερεύει τα πράγματα και ζήτησε άμεση λύση -, ο κ. Αθανασίου διερωτήθηκε «γιατί η τροπολογία χειροτερεύει τα πράγματα;», εξηγώντας «αφού προϋπόθεση είναι η διευκόλυνση κάποιου να πάρει άδεια για να σπουδάσει. Του δίνεται δηλαδή δεύτερη ευκαιρία στην περίπτωση που τα Συμβούλια απορρίπτουν την εκπαιδευτική άδεια».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε πως ο Νίκος Ρωμανός μπορεί να παρακολουθήσει τα μαθήματά του ηλεκτρονικά, αφού η Πολιτεία αυτό είναι το καλύτερο που μπορεί να κάνει, όπως είπε, και έκανε έκκληση προς τους γονείς του να τον πείσουν να ξεκινήσει τα μαθήματά του.

Αφού ο κ. Αθανασίου επανέλαβε ότι το νομοθετικό πλαίσιο δεν δίνει τη δυνατότητα στον υπουργό να παρέμβει στις αποφάσεις των δικαστικών οργάνων, ζήτησε από τον ερωτώντα βουλευτή, ο οποίος επέμεινε ότι ο υπουργός πρέπει να δώσει τη λύση, να του υποδείξει εκείνος ή ένας νομικός από τον ΣΥΡΙΖΑ τι μπορεί να κάνει το οποίο δεν έκανε.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου