ΕΛΛΑΔΑ

Αύξηση προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ ζητούν οι φυσικοθεραπευτές

αύξηση-προϋπολογισμού-του-εοπυυ-ζητο-766779

Την αύξηση του προϋπολογισμού ΕΟΠΥΥ του 2014 για τη φυσικοθεραπεία ζητούν οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών (ΠΣΦ) από τον υπουργό Υγείας και τον πρόεδρο ΕΟΠΥΥ.

Όπως επισημαίνουν, η αύξηση του προϋπολογισμού καθίσταται επιτακτική μετά τα σημαντικά προβλήματα λειτουργίας που προέκυψαν στις δομές του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). «Ο ΠΣΦ είχε έγκαιρα και κατ’ επανάληψη επισημάνει προς το υπουργείο και τον ΕΟΠΠΥ ότι το κλείσιμο των δημοσίων δομών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και η μεγάλη καθυστέρηση στην επαναλειτουργία τους θα οδηγούσε σε αυξημένη προσέλευση των ασφαλισμένων στα ιδιωτικά εργαστήρια φυσικοθεραπείας. Το φαινόμενο που παρατηρήθηκε από την ανεπαρκή λειτουργία του ΠΕΔΥ είχε ως συνέπεια την εξάντληση του σημαντικά χαμηλού προϋπολογισμού του Οργανισμού, ήδη από τους πρώτους μήνες του έτους, και χωρίς καμία πρόβλεψη κάλυψής του» τονίζουν.

«Η πολιτεία καλείται να δώσει την αυτονόητη λύση σε ένα λογικό αίτημα» αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΣΦ κ. Γιώργος Μπάκας και συνεχίζει: «Αναμένουμε την άμεση ανταπόκριση του κ. υπουργού στην έκδοση της υπουργικής απόφασης προκειμένου να σταματήσει η πορεία του στραγγαλισμού του κλάδου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας θα εγκρίνει το 2014 επιπλέον 24 εκατ. ευρώ για τα διαγνωστικά κέντρα, τους εργαστηριακούς και τους κλινικοεργαστηριακούς γιατρούς.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου