ΕΛΛΑΔΑ

Αναβολή στη δίκη για τη δολοφονία αστυνομικών της ΔΙΑΣ στου Ρέντη

αναβολή-στη-δίκη-για-τη-δολοφονία-αστυ-19348

Για τις 2 Φεβρουαρίου του 2015 αναβλήθηκε, από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, η δίκη σε δεύτερο βαθμό για τη δολοφονία των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στην περιοχή Ρέντη, τον Μάρτιο του 2011, στη διάρκεια καταδίωξης δραστών ληστείας σε κατάστημα στο Μενίδι.

Κατηγορούμενοι για τον φόνο των αστυνομικών είναι τρία άτομα, τα οποία σε πρώτο βαθμό έχουν καταδικαστεί σε ποινές δις ισοβίων και 25ετείς καθείρξεις, ενώ στην υπόθεση είναι άλλοι 11 κατηγορούμενοι που δικάζονται ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης.

Το περιστατικό είχε συμβεί τη νύχτα της 1ης Μαρτίου 2011, όταν, έπειτα από ληστεία καταστήματος ψιλικών στο Μενίδι, αστυνομικοί εντόπισαν και καταδίωξαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες.

Η καταδίωξη είχε συνεχιστεί επί της Λεωφόρου Κηφισού μέχρι που οι δράστες μπήκαν σε παράδρομο, στο ύψος του Ρέντη, και ακινητοποίησαν το όχημά τους. Μόλις πλησίασαν τέσσερις μοτοσικλετιστές αστυνομικοί, πετάχτηκαν από το αυτοκίνητο και με Καλάσνικοφ άρχισαν να πυροβολούν.

Από τα πυρά έπεσαν νεκροί ο 22χρονος Γιώργος Σκυλογιάννης και ο 23χρονος Γιάννης Ευαγγελινέλης, ενώ οι άλλοι δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ είχαν τραυματιστεί κατά τη συμπλοκή.

Παρόντες στο δικαστήριο ήταν συγγενείς των θυμάτων και συνάδελφοί τους.

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου