ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στον Ευαγγελισμό μεταφέρθηκαν 25 δρομείς του Μαραθωνίου

στον-ευαγγελισμό-μεταφέρθηκαν-25-δρομε-21056

Τουλάχιστον 25 δρομείς που συμμετείχαν στον Μαραθώνιο μεταφέρθηκαν στην εφημερία του «Ευαγγελισμού», με τους ειδικούς να υπογραμμίζουν τη σημασία του προαθλητικού ελέγχου κυρίως για τους νέους -και όχι μόνον- αθλητές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο καρδιολόγος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ), Ηλίας Σιώρας, η πρόληψη ξεκινά από τον οδοντιατρικό έλεγχο που είναι εντελώς ανύπαρκτος, τον έλεγχο καρδιάς, όρασης, ακοής, σπονδυλικής στήλης κλπ

Ο ίδιος επισημαίνει ότι «ειδικά η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες απαιτεί πιο συχνή εξέταση, ανά διετία ή τριετία ανάλογα με την ένταση του αθλήματος, ενώ για σχολικό αθλητισμό, είναι αρκετός ο έλεγχος κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια».

Με τον απλό έλεγχο μπορούν να διαγνωσθούν απλές καρδιακές παθήσεις που είναι εν δυνάμει επικίνδυνες, όπως η υπερτροφική μυοκαρδιοπάθεια, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Οι παραπάνω εξετάσεις πρέπει, να παρέχονται δωρεάν στη νέα γενιά από ένα οργανωμένο δίκτυο υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με Κέντρα Υγείας και υπηρεσίες σχολικής υγιεινής.

»Το γεγονός ότι η συντριπτική πλειοψηφία των νέων και των οικογενειών τους πληρώνει αδρά τον προαθλητικό έλεγχο, είναι και ο βασικότερος λόγος που έχουμε τραγικά συμβάντα σε σχολεία και γήπεδα», καταλήγει ο κ. Σιώρας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου