ΕΛΛΑΔΑ

Να κηρυχθεί σεισμόπληκτο το Αίγιο, ζητά το Δημοτικό Συμβούλιο

να-κηρυχθεί-σεισμόπληκτο-το-αίγιο-ζητ-21639

Σε έκτακτη συνεδρίαση που έλαβε χώρα το απόγευμα της Κυριακής, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας ζητά -με ομόφωνη απόφαση- να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και να χαρακτηριστεί σεισμόπληκτος μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση της Παρασκευής, προκειμένου να διεκδικήσει την χρηματοδότηση για την αποκατάσταση των ζημιών.

Μάλιστα, η σχετική απόφαση θα κοινοποιηθεί τόσο στον γγ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας όσο και στη γγ Πολιτικής Προστασίας και στο αρμόδιο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης, ώστε να εκδοθούν οι ανάλογες αποφάσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

«Οι ζημιές στα σπίτια φτάνουν έως και τα 20.000 ευρώ»

Στο in.gr μίλησε ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Θανάσης Παναγόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως μέχρι στιγμής οι αιτήσεις πολιτών για ελέγχους κτιρίων ανέρχονται περίπου στις 360.

Συγκεκριμένα ανάφερε: «Πήραμε την απόφαση να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με σκοπό να υποβάλλουμε αίτηση για να χαρακτηριστεί σεισμόπληκτος. Από το πρωί έχουν φθάσει εδώ κλιμάκιο τόσο της Υπηρεσίας Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΥΑΣ) από την Αθήνα όσο και από τον Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ) Πατρών».

Επιπλέον τόνισε πως «οι ζημιές είναι αρκετές σε αριθμό, αλλά όχι σοβαρές και ικανές να θέσουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Στις οικίες οι ζημιές υπολογίζονται από 2.000 έως και 20.000 ευρώ, ποσά τα οποία σήμερα δεν περισσεύουν στους πολίτες» ενώ κατέληξε λέγοντας ότι «οι δημόσιες υπηρεσίες και τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά, εκτός από δύο παιδικούς σταθμούς που κρίθηκαν ακατάλληλοι».

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου