ΕΛΛΑΔΑ

Aποφυλακίστηκαν η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του Παύλου Ψωμιάδη

aποφυλακίστηκαν-η-σύζυγος-η-κόρη-και-ο-28501

Έντεκα μήνες μετά την απόφαση για την προφυλάκισή τους, αποφυλακίστηκαν με διάταξη του ανακριτή κατά της Διαφθοράς Δημήτρη Καβαλάρη η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του επιχειρηματία Παύλου Ψωμιάδη για την υπόθεση της Aspis Capital.

Στην κρίση του δικαστικού λειτουργού μέτρησε το γεγονός ότι τα τρία μέλη της οικογένειας Ψωμιάδη κατέληξαν σε συμφωνία με τα θύματά του ότι θα παραχωρήσουν την ακίνητη περιουσία στους ομολογιούχους που ζημιώθηκαν από το «κανόνι» της Aspis Capital παρέχοντας τους πληρεξούσιο με το οποίο μπορούν να τα πουλήσουν ώστε να αποζημιωθούν.

Η συμφωνία αφορά τους περίπου 400 ομολογιούχους που εκπροσωπούνταν από το δικηγορικό Γραφείο των Ιωάννη και Μιχάλη Μαρκουλάκου οι οποίοι είχαν εγγράψει υποθήκες στην ακίνητη περιουσία της οικογένειας Ψωμιάδη.

Τα ακίνητα που περνούν στους ζημιωθέντες της Aspis Capital είναι μεταξύ άλλων κτίριο επί της Βασιλίσσης Σοφίας, ακίνητα στη Μύκονο, στο Κεφαλάρι και στη λεωφόρο Κηφισίας, διαμερίσματα στο Σύνταγμα και στο Φιξ, και δύο πολυκατοικίες, η μια στην οδό Τσιμισκή στη Θεσσαλονίκη και η άλλη στις Σέρρες.

Εκτιμάται ότι η αξία των ακινήτων καλύπτει περίπου το 90% των κεφαλαίων που έχασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ανακριτής έκρινε ότι με την κίνηση αυτή δείχνουν εμπράκτως διάθεση να άρουν τις συνέπειες των πράξεών τους.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου