ΕΛΛΑΔΑ

Δύο εκατομμύρια γερμανοί τουρίστες ήρθαν φέτος στην Ελλάδα μέσω της TUI Hellas

δύο-εκατομμύρια-γερμανοί-τουρίστες-ή-57319

Ψήφο εμπιστοσύνης στον ελληνικό τουρισμό δίνει ο γερμανικός τουριστικός οργανισμός της TUI, που φέτος εκτιμάται ότι διακίνησε προς την Ελλάδα πάνω από δύο εκατομμύρια τουρίστες, κάτι που άλλωστε είχε προβλεφθεί στην αρχή της περιόδου.

Όπως τονίστηκε από τον διευθύνοντα σύμβουλο της TUI Hellas Μιχάλη Μαυρόπουλο, την Τετάρτη, σε συνάντηση με δημοσιογράφους, ο ταξιδιωτικός κολοσσός της TUI στηρίζει την Ελλάδα, αφού «το προϊόν της διατηρεί σημαντικά πλεονεκτήματα σε σχέση με τον ανταγωνισμό».

Ενδεικτικά, αναφέρθηκε ότι τα ελληνικά ξενοδοχεία που συνεργάζονται πλέον με την TUI ανέρχονται σε περίπου 2.800, ενώ ο ετήσιος συνολικός τζίρος του Ομίλου στην Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, ανέρχεται σε περίπου 750 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, η TUI ενδιαφέρεται να προσφέρει νέα προϊόντα που θα επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο στο «νεκρό» για τον ελληνικό τουρισμό διάστημα Νοεμβρίου-Απριλίου.

Βασική προϋπόθεση, όπως αναφέρθηκε, είναι να υπάρξουν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από την πολιτεία και τους ιδιώτες, ώστε στο διάστημα αυτό «οι τουρίστες να μην βρεθούν σε πόλεις φαντάσματα».

Σημαντικός παράγοντας για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον κ. Μαυρόπουλο, αναδεικνύεται η «σταθερότητα» στο εσωτερικό μέτωπο, καθώς, όπως τονίστηκε, «διαδηλώσεις και διάφορες αναταραχές δεν συμβάλλουν στη θετική εικόνα της χώρας στο εξωτερικό».

Ενδεικτικό της προσοχής της TUI στην ελληνική αγορά αποτελεί και το γεγονός ότι ο πρόεδρος του Ομίλου του τουριστικού οργανισμού TUI Πίτερ Λονγκ (Peter Long) επισκέπτεται εκ νέου τη χώρα, προκειμένου να δώσει το «παρόν» στο συνέδριο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ) την ερχόμενη εβδομάδα.

Μάλιστα, η ομιλία του αναμένεται με ενδιαφέρον αφού εκεί θα δοθούν συγκεκριμένοι αριθμοί για τους τουρίστες που διακινούνται από την TUI προς την Ελλάδα, καθώς και για την κατά κεφαλήν τουριστική δαπάνη.

Σε ό,τι αφορά τις πρώτες εκτιμήσεις για τις αγορές-δεξαμενές του ελληνικού τουρισμού, υπογραμμίστηκε ότι η γερμανική θα συνεχίσει να πρωταγωνιστεί και την επόμενη τουριστική χρονιά.

Στο μεταξύ, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας την Τετάρτη στο 1ο Επιχειρηματικό Φόρουμ Ελλάδας-Σουηδίας, που διοργανώνεται από το Ελληνο-Σουηδικό Εμπορικό Επιμελητήριο, απηύθυνε πρόσκληση στον επιχειρηματικό κόσμο να αξιοποιήσει τις δυνατότητες που προσφέρει ο τουριστικός τομέας στη χώρα μας.

«Το υπουργείο Τουρισμού και η κυβέρνηση διαμορφώνουν τους όρους ανάπτυξης της οικονομίας», είπε η κυρία Κεφαλογιάνη και πρόσθεσε: «Εσείς, ο επιχειρηματικός κόσμος καλείστε να τους εκμεταλλευτείτε, αξιοποιώντας τις δυνατότητες που υπάρχουν προς όφελος όλων. Της επιχειρηματικότητας, της ελληνικής οικονομίας, των πολιτών».

Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε ότι για την Ελλάδα ο τουρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας. Πέρα από τα έσοδα – ανέφερε – ο τουρισμός στηρίζει άμεσα και έμμεσα, περισσότερες από 700.000 θέσεις απασχόλησης. Επίσης, πρόσθεσε ότι «σύμφωνα με στοιχεία του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας, του ΙΚΑ, φέτος το πρώτο εξάμηνο, ο τουρισμός δημιούργησε 120.000 νέες θέσεις μισθωτής εργασίας στη χώρα και απέδωσε στο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης περίπου 650 εκατομμύρια ευρώ».

Η κυρία Κεφαλογιάννη χαρακτήρισε τη σουηδική τουριστική αγορά ιδιαίτερα σημαντική για τη χώρα μας. «Το 2013 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 368.834 Σουηδοί, έναντι 319.756 το 2012, καταγράφοντας μια αύξηση 15,3%. Το 2014 σημειώνεται περαιτέρω αύξηση, καθώς μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2014 επισκέφθηκαν την Ελλάδα 8.795 Σουηδοί, έναντι 4.546 την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, καταγράφοντας αύξηση της τάξεως του 93,5%», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στον τουρισμό της Αθήνας, τόνισε μεταξύ άλλων ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών – Αττικής και Αργοσαρωνικού (ΕΞΑΑΑ) για την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2014 στην Αθήνα καταγράφηκε αύξηση της πληρότητας των μονάδων κατά 22,3% σε σχέση με το 2013.​

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου