ΕΛΛΑΔΑ

Ισχυρός σεισμός ξαγρύπνησε την Τρίπολη – έγινε αισθητός και στην Αττική

ισχυρός-σεισμός-ξαγρύπνησε-την-τρίπο-75863

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στις 3.12 τα ξημερώματα του Σαββάτου. Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο ο σεισμός ήταν μεγέθους 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, ωστόσο έγινε ιδιαίτερα αισθητός εξαιτίας του μικρού εστιακού βάθους.

Επίκεντρο του σεισμού καταγράφηκε 148 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αθήνας και 19 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τρίπολης, με εστιακό βάθος πέντε χιλιόμετρα.

Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών καθώς και από το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοινώθηκε πως οι σεισμογράφοι κατέγραψαν σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών σε περιοχή 150 χιλιόμετρα δυτικά νοτιοδυτικά της Αθήνας. Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε σε περιοχή 23 χιλιόμετρα νότια νοτιοδυτικά της Δημητσάνας.

Ο σεισμός πάντως έγινε έντονα αισθητός σε όλη την κεντρική Πελοπόννησο αλλά και σε περιοχές της Αττικής.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου δεν είχαν αναφερθεί ζημιές.

Νωρίτερα ο Εγκέλαδος είχε επισκεφθεί την θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης όπου Ασθενής σεισμική δόνηση 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 1:20 π.μ.

Όπως ανακοίνωσε το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και το Εργαστήριο Γεωφυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης οι σεισμογράφοι τους κατέγραψαν την ασθενή σεισμική δόνηση με μέγεθος 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε απόσταση 445 χιλιομέτρων νότια νοτιοανατολικά της Αθήνας.

Το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης εντοπίστηκε στο θαλάσσιο χώρο 59 χιλιόμετρα νότια νοτιοανατολικά της Ζάκρου.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου