ΕΛΛΑΔΑ

Εντεκα ΙΕΚ κινδυνεύουν να μην λειτουργήσουν λόγω ανεπαρκών υποδομών

εντεκα-ιεκ-κινδυνεύουν-να-μην-λειτουρ-126153

Στον έλεγχο στα κέντρα μεταλυκειακής εκπαίδευσης που βρίσκεται σε εξέλιξη αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος.

Αφού σημείωσε ότι «πιστεύω στη μη τριτοβάθμια μεταλυκειακή εκπαίδευση. Θεωρώ ότι προσφέρει χρήσιμες υπηρεσίες», τόνισε: «Θέλω να επισημάνω ότι έχουμε πάρει δυο σχετικές αποφάσεις. Η πρώτη ήταν την 31η Ιουνίου όταν δεν ανανεώσαμε τη δυνατότητα για ένα ακόμη χρόνο -επτά φορές έχει γίνει αυτό- να προσαρμοστούν κτιριακά όσα κολέγια τέτοια, ή τέτοια σχολεία ΙΕΚ δεν έχουν τις κτηριακές εγκαταστάσεις που προβλέπει ο νόμος».

Μάλιστα επέρριψε ευθύνες στους εκπροσώπους Οργανισμών του υπουργείου Παιδείας που έχουν επιφορτιστεί στο παρελθόν με τον έλεγχο των ΙΕΚ για καθυστέρηση στις αποφάσεις τους: «Έχουμε συχνές ανανεώσεις, πολυετείς ανανεώσεις της προσαρμογής. Είπαμε φέτος λοιπόν φτάνει τόσα χρόνια, όποιος δεν προσαρμόστηκε ως τις 31 Ιουνίου δεν θα ξανανοίξει. Και μετά άρχισε μια αλληλογραφία από τις αρχές Ιουλίου που κρατεί ακόμη και μέχρι σήμερα, ενώ αρχίζουν οι εγγραφές ανάμεσα σε ένα οργανισμό που εποπτεύουμε, δεν θέλω να πω το όνομά του, και στη διοίκηση εδώ τη δική μας του υπουργείου που δεν έχει ακόμη καταλήξει δυο μήνες. Έντεκα σχολεία δεν είχαν προσαρμοστεί. Έντεκα τέτοια κολέγια».

«Εγώ θα πήγαινα με ένα μηχανάκι να τα ελέγξω, αντί να αλληλογραφώ» είπε ο κ. Λοβέρδος χαρακτηριστικά. «Δεν πήγαν όμως. Αν μέχρι τέλος της εβδομάδος δεν έχει γίνει ο έλεγχος, θα ξηλώσω όλη την ηγεσία αυτού του οργανισμού και θα κάνω μόνος μου τον έλεγχο».

«Μέσα σε αυτή την εβδομάδα όλα θα ολοκληρωθούν. Και εάν δεν έχουν ολοκληρωθεί την Παρασκευή το βράδυ, θα τους εξαφανίσω από τον χάρτη. Γιατί πάνε τα παιδιά τώρα, δίνουν προκαταβολές και αρχίζει και μπλέκεται το θέμα. Θα πρέπει να προειδοποιηθεί κάθε έλληνας πολίτης που στέλνει το παιδί του και ενώ δεν έχει λεφτά, κάπου τα βρίσκει για να το μορφώσει όσο μπορεί λίγο περισσότερο, να μην πάει εκεί όπου τον Οκτώβριο ή Νοέμβριο θα σκάσει μια βόμβα. Εννοώ δηλαδή, ότι θα κλείσει το σχολείο».

tovima.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου