ΕΛΛΑΔΑ

Σε κρίσιμη κατάσταση οι δύο πυροσβέστες που έπεσαν σε γκρεμό στο Άγιο Όρος

σε-κρίσιμη-κατάσταση-οι-δύο-πυροσβέστ-132122

Με πολλαπλές κακώσεις και κατάγματα νοσηλεύονται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης οι δύο πυροσβέστες που τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε γκρεμό, βάθους 70 μέτρων κοντά στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος.

Ένας μοναχός ο οποίος με δικό του όχημα προσπάθησε να βοηθήσει στον εντοπισμό των πυροσβεστών, έχασε τη ζωή του καθώς το όχημά του 100 μέτρα πριν από το σημείο του πρώτου περιστατικού, ξέφυγε από τον δρόμο και έπεσε κι αυτό στον γκρεμό.

«Οι γιατροί του 424 μας ενημέρωσαν ότι δεν μπορούν να πουν τίποτα για την κατάσταση της υγείας των δύο πυροσβεστών πριν περάσουν δύο 24ωρα. Εκείνο που ξέρουμε είναι ότι είναι πολυτραυματίες και φαίνεται ότι είναι εκτός κινδύνου αλλά κανείς δεν μπορεί να πει κάτι οριστικό πριν περάσουν 48 ώρες» ανέφερε στο ΑΠΕ ο συντονιστής Επιχειρήσεων του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος με έδρα τη Θεσσαλονίκη, υποστράτηγος Δημήτρης Πιερράκος.

Το δυστύχημα συνέβη λίγο μετά τις 8 το πρωί, όταν το πυροσβεστικό όχημα με τους δύο επιβαίνοντες πυροσβέστες βγήκε στους δρόμους του Αγίου Όρους για την καθιερωμένη, ημερήσια περιπολία.

Λόγω της σαθρότητας του οδοστρώματος το πυροσβεστικό έπεσε σε δύσβατη περιοχή, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οι δύο πυροσβέστες.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου