ΕΛΛΑΔΑ

Ποιος είπε ότι Αθήνα είναι μόνο η Ακρόπολη; Τουριστικός οδηγός εξηγεί πως θα γνωρίσετε την πρωτεύουσα σε μόλις 3 ημέρες

ποιος-είπε-ότι-αθήνα-είναι-μόνο-η-ακρόπ-134447

Η Αθήνα είναι μια σύγχρονη μεγαλούπολη με απαιτητικούς ρυθμούς, αλλά και αρκετά αξιοθέατα που θα μπορούσαν να προσελκύσουν τους τουρίστες. Οπως σε άλλες πρωτεύουσες έτσι και για την ελληνική υπάρχει ο «μύθος» πως χρειάζεται αρκετός χρόνος για να μάθεις τα μυστικά της και να εξερευνήσεις τα ωραία σημεία της, ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία Aeroflot εξέδωσε έναν οδηγό για να μάθουν οι τουρίστες τα πάντα για την Αθήνα σε μόλις τρεις ημέρες.

Το τετρασέλιδο αφιέρωμα στο περιοδικό της ρωσικής εταιρείας, που διανέμεται εντός των αεροσκαφών της, φιλοξενείται ένας τετρασέλιδος οδηγός-αφιέρωμα στην ελληνική πρωτεύουσα με όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται να γνωρίζουν οι αναγνώστες για τις ομορφιές της.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζει ένα εκτενές πρόγραμμα για όλες τις δραστηριότητες που πρέπει να κάνει κάποιος στην Αθήνα μόνο σε τρεις ημέρες, από την Παρασκευή έως την Κυριακή.

Το κείμενο ξεκινάει με αυτά τα λόγια «Δεν υπάρχει τίποτα περισσότερο να δεις στην Αθήνα από την Ακρόπολη. Αυτό δεν είναι μόνο ένας μύθος αλλά και ένα τρομερό λάθος».

Μεταξύ των προτάσεων του οδηγού γίνεται ιδιαίτερα αναφορά στην Ακρόπολη, φυσικά, στο μουσείο της Ακρόπολης, τον Λυκαβηττό, αλλά και τον Κεραμεικό, ενώ το άρθρο δίνει επιπλέον πληροφορίες για το Μουσείο Μπενάκη, το Μοναστηράκι και το Γκάζι.

Το αφιέρωμα φιλοξενεί, ακόμη, αρκετές προτάσεις για φαγητό ,διασκέδαση, αλλά και ψώνια.

Ενδεικτικά το πρόγραμμα που προτείνει ο οδηγός για μια χαλαρή Κυριακή στο κέντρο της πόλης:

11.00 – Ηρεμη βόλτα στο Σύνταγμα για να παρακολουθήσετε την αλλαγή φρουράς των Ευζώνων

11.30 – «Βουτιά» στην κουλτούρα: Οσοι δεν έχετε έλθει σε επαφή με τους σταθμούς μετρό της πόλης ευκαιρία να το πράξετε στο Σύνταγμα. Κάτω από το έδαφος υπάρχει ένας πραγματικός αρχαιολογικός χώρος όπου μπορείτε να θαυμάσετε σημεία ενός αρχαίου υδραγωγείου, τάφους και άλλα ευρήματα

12.00 – Μια σπουδή στην ζωή: Η επίσκεψη στο Μουσείο Μπενάκη θα ρίξει περαιτέρω φως στην ελληνική καθημερινότητα με μια μεγάλη συλλογή από ελληνικά αντικείμενα καθημερινής χρήσης. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η συλλογή με αρχαία γυναικεία κοσμήματα.

14.00 – Εάν έχετε βαρεθεί την τέχνη και θέλετε κάτι πιο εναλλακτικό ήρθε η ώρα να κατεβείτε προς το Μεταξουργείο, μια ραγδαία αναπτυσσόμενη μετα-βιομηχανική περιοχή με πολλές γκαλερί, ανεξάρτητα θέατρα και καταστήματα. Στην περιοχή υπάρχουν, ακόμη, εκτός από τα ελληνικά, και πολλά κινέζικα και ινδικά εστιατόρια.

16.00 – Μια πράσινη ανάσα στον Εθνικό Κήπο: Μια βόλτα στον Εθνικό κήπο, όπως κάνουν οι Αθηναίοι τα Σαββατοκύριακα, εκεί όπου φιλοξενούνται αναρίθμητα είδη φυτών εν μέσω αρχαίων στηλών και μωσαϊκών, θα σας αναζωογονήσει.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου