ΕΛΛΑΔΑ

Άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής ζητεί ο δήμος Κύθνου

άμεσο-διορισμό-εκπαιδευτικών-ειδική-146094

Τον άμεσο διορισμό εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής στο γυμνάσιο Κύθνου και στο νηπιαγωγείο Δρυοπίδας ζητεί ο δήμος του νησιού με επιστολή του προς το υπουργείο Παιδείας.

Όπως τονίζει ο δήμος Κύθνου, έχει προκύψει άμεση ανάγκη για τον διορισμό εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής, αναφέροντας την περίπτωση δύο αδελφών με αυτισμό που κινδυνεύουν να στερηθούν το αγαθό της μόρφωσης.

Πρόκειται για τον 16χρονο Γιάννη, ο οποίος θα φοιτήσει από τη νέα σχολική χρονιά στο Γυμνάσιο Κύθνου. «Ο Γιάννης έως την έκτη Δημοτικού φοιτούσε κανονικά με τη βοήθεια εκπαιδευτικού ειδικής αγωγής. Την περασμένη χρονιά στερήθηκε ενός εκ των βασικότερων αγαθών, αυτού της μόρφωσης» αναφέρει ο δήμος.

Ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η αδελφή του, η οποία φοιτά στο νηπιαγωγείο Δρυοπίδας και την περασμένη χρονιά είχε την υποστήριξη νηπιαγωγού ειδικής αγωγής μόνο για δύο μήνες.

«Το υπουργείο Παιδείας και η Διεύθυνση Ειδικής Αγωγής καταστρατηγώντας Σύνταγμα και νόμους έχει αποδείξει περίτρανα πως η ειδική αγωγή δεν είναι προτεραιότητά του και δεν διόρισε το περασμένο σχολικό έτος εκπαιδευτικούς» τονίζει ο δήμος και ζητά την άμεση παρέμβαση για τη λύση του θέματος.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου