ΕΛΛΑΔΑ

Από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο με ποδήλατο μέχρι την Τραπεζούντα

από-την-παναγία-σουμελά-στο-βέρμιο-με-π-180592

Τρεις ποδηλάτες ο Παντελής Τζερτζεβέλης, ο Βασίλης Γιοσμάς και ο Παναγιώτης Σωτηριάδης ξεκίνησαν πάνω στο ποδήλατό τους την Πέμπτη από την Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο με προορισμό την Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα. Το πρωί της Παρασκευής έφτασαν στη Θεσσαλονίκη με σταθμό τον Λευκό Πύργο.

Επόμενες στάσεις θα γίνουν σε Καβάλα, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ύπσαλα, Τεκίρνταγκ, Κωνσταντινούπολη, Ισμίτ, Ερενλέρ, Γενίτσαγα, Αμάσια, Σαμψούντα, Φάτσα, Ορντού και Τρέμπολου. Στόχος της ομάδας είναι μετά από 16 ημέρες, ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου, να έχουν φτάσει στην Παναγία Σουμελά στην Τραπεζούντα. Για να ολοκληρωθεί με επιτυχία το ταξίδι, η ομάδα προπονείται εντατικά τους τελευταίους έξι μήνες.

Συνοδοιπόρος τους σε όλη αυτή τη διαδρομή θα είναι ο Γιάννης Κυφωνίδης ο οποίος θα τους συνοδεύει με αυτοκίνητο και ο Χρήστος Μπουκόρος ο οποίος θα απαθανατίζει τα στιγμιότυπα του ποδηλατικού τους ταξιδιού.

«Το 2011 βρέθηκα στον Πόντο ως μέλος μιας δημοσιογραφικής αποστολής η οποία κάλυψε ζωντανά τη θεία λειτουργία. Από τις προηγούμενες ημέρες ερχόμενος σε επαφή με τον κόσμο η καρδιά μου σκιρτούσε καθώς μάθαινα όλο και περισσότερα για την ιστορία της Μονής αλλά και τον ξενιτεμό της θαυματουργής εικόνας της», λέει ο Παντελής Τζερτζεβέλης στο pontos-news.gr.

«Τα μετέπειτα χρόνια οι δυσκολίες που πέρασε στον επαγγελματικό τομέα καθώς και μια περιπέτεια υγείας έφερναν συνέχεια στο μυαλό του Παντελή εικόνες από τον Πόντο και τη Σουμελά. «Την τρίτη φορά που ήρθε μέσα μου έκανα ένα τάμα: Παναγία μου θεράπευσέ με και εγώ θα έρθω με το ποδήλατο κοντά σου», αναφέρει.

Και κάπως έτσι «γεννήθηκε» στο μυαλό του το ταξίδι των 1.800 χιλιομέτρων. Για ένα τάμα και ένα κερί για όλους τους Έλληνες. Μάλιστα δεν είναι λίγοι εκείνοι που ζήτησαν να ποδηλατήσουν μαζί με την ομάδα προκειμένου να μεταφέρουν και τα δικά τους τάματα στη Σουμελά.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου