ΕΛΛΑΔΑ

Κλεπτομανείς Βρετανοί τουρίστες ρημάζουν τα αεροδρόμια: Η Ελλάδα στις 5 πρώτες χώρες θύματα

κλεπτομανείς-βρετανοί-τουρίστες-ρημ-181860

Περισσότερο από το 10% των Βρετανών βρίσκεται με κλεμμένα αντικείμενα στη χειραποσκευή τους, καθώς περιμένουν για την πτήση τους στο αεροδρόμιο. Μάλιστα η Ελλάδα βρίσκεται στις 5 πρώτες χώρες με τα περισσότερα κρούσματα κλοπών σε αεροδρόμια.

Συγκεκριμένα, Τουρκία, Αίγυπτος, Γαλλία, Αμερική και Ελλάδα αναδείχθηκαν ως οι πιο αγαπημένοι προορισμοί για τους κλεπτομανείς τουρίστες, ενώ τα αντικείμενα που κλέβουν πιο συχνά είναι τα κινητά τηλέφωνα, τα χρήματα και τα διαβατήρια, ενώ ακολουθούν τα κοσμήματα και τα iPad.

Οπως αναφέρει η Daily Mail, περίπου το 11% των 2.836 ενηλίκων που ρωτήθηκαν, ομολόγησαν ότι έχουν κλέψει αντικείμενα κατά την παραμονή τους στο αεροδρόμιο, με το 88% των περιστατικών να συμβαίνει σε αεροδρόμια εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου. Από τα υπόλοιπα άτομα που ρωτήθηκαν, το 64% δήλωσαν ότι έχουν τουλάχιστον ένα φίλο ή μέλος της οικογένειας που είχε πέσει θύμα «ελαφροχέρηδων» σε αεροδρόμιο.

Σχεδόν το 42% των θυμάτων δήλωσε ότι είχε αφαιρεθεί με κάτι τη στιγμή της κλοπής, ενώ το 36% κοιμόταν στις αίθουσες αναμονής για την πύλη επιβίβασης ή αναχώρησης. Επίσης ένα 12% έπεσε θύμα κλοπής όσο ήταν τουαλέτα, ή ψώνιζε στα καταστήματα των αεροδρομίων.

Λιγότεροι από τους μισούς (47%) ανέφεραν την κλοπή στο προσωπικό του αεροδρομίου, με μόλις 18% να ανακτά τα κλεμμένα του αντικείμενα.

Τα αγαπημένα αντικείμενα των κλεπτομανών είναι τα κινητά τηλέφωνα με ποσοστό 19%, τα χρήματα με ποσοστό 16%, τα διαβατήρια με ποσοστό 11%, τα κοσμήματα με ποσοστό 6%, και τα iPads με ποσοστό 4%

Οι χώρες στις οποίες γίνονται οι περισσότερες κλοπές σε αεροδρόμια, σύμφωνα με την έρευνα είναι: Τουρκία με ποσοστό 19%, Αίγυπτος με ποσοστό 17%, Γαλλία με ποσοστό 12%, ΗΠΑ με ποσοστό 9% και Ελλάδα με ποσοστό 6%

Ο Λίον Εντουαρντς, διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου VersaPak, που πραγματοποίησε την έρευνα, δήλωσε: «Εχω παρατηρήσει ότι στα αεροδρόμια, οι επιβάτες αμελούν την προσωπική τους ασφάλεια. Την περισσότερη ώρα οι τσάντες και οι βαλίτσες βρίσκονται στο πάτωμα ανοιχτές και αφύλαχτες εκθέτοντας τα πολύτιμα αγαθά σε δυνητικούς κλέφτες.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου