ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε σε ηλικία 46 ετών ο γγ του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Στεφάνου

πέθανε-σε-ηλικία-46-ετών-ο-γγ-του-υπουργε-187791

Εχασε τη μάχη για τη ζωή σε πολύ μικρή ηλικία ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρης Στεφάνου.

Ο Δημήτρης Στεφάνου πέθανε σε ηλικία 46 ετών έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Τα συλλυπητήριά τους εξέφρασαν τόσο οι επικεφαλής του υπουργείου, όσο και ο πρωθυπουργός και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο κ. Σαμαράς εξέφρασε τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια του Δημήτρη Στεφάνου λέγοντας πως επρόκειτο για έναν νέο άνθρωπο, εκλεκτό στέλεχος που είχε να προσφέρει πολλά ακόμη και δυστυχώς έχασε σήμερα την άνιση μάχη που έδινε τον τελευταίο καιρό με το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπιζε.

«Ο Δημήτρης Στεφάνου υπηρέτησε από πολλά και καίρια πόστα της δημόσιας διοίκησης, επιδεικνύοντας ιδιαίτερο ζήλο, πάθος και ανεπίληπτο ήθος» είπε.

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, για τον θάνατο, του Δημήτρη Στεφάνου, εξέφρασε τη βαθειά του λύπη λέγοντας πως επρόκειτο για έναν νέο άνθρωπο, άξιο δημόσιο λειτουργό, λαμπρό επιστήμονα, μαθητή και στενού συνεργάτη του αείμνηστου Δημήτρη Τσάτσου.

«Γνώριζα τον Δημήτρη από φοιτητή, από τα πρώτα βήματά του και μου φαίνεται απόλυτα παράλογο και άδικο να φεύγει τόσο άδικα και πρόωρα. Δυστυχώς αυτή είναι η ανθρώπινη μοίρα» είπε και πρόσθεσε ότι ο Δημήτρης Στεφάνου υπήρξε εκλεκτό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Παράταξης και υπηρέτησε με αφοσίωση το δημόσιο συμφέρον από τη θέση του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης από το 2009 έως σήμερα.

«Συνεπής, εργατικός, ακούραστος και θαρραλέος μέχρι τελευταία στιγμή, στάθηκε στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για ένα κράτος σύγχρονο, ορθολογικό, δημοκρατικό και φιλικό προς τον πολίτη. Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους δικούς του ανθρώπους».

Από την πλευρά του ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, στο συλλυπητήριο μήνυμά του ανέφερε πως σήμερα έφυγε πολύ νέος από τη ζωή ένας σπουδαίος δημόσιος λειτουργός και ένας σπάνιος άνθρωπος.

Όπως είπε ο Δημήτρης Στεφάνου υπηρέτησε την πατρίδα με απαράμιλλη αφοσίωση, εργατικότητα και ήθος.

Ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε επισημαίνοντας ότι η μεταρρύθμιση στη δημόσια διοίκηση φέρει ανεξίτηλη τη δικιά του σφραγίδα.

Η μαχητικότητα και το θάρρος του, τόνισε, αποτέλεσαν για όλους όσοι τον γνωρίσαμε πηγή έμπνευσης και θαυμασμού.Η χώρα έχασε έναν άνθρωπο που είχε ακόμα να προσφέρει πολλά. Εγώ δεν έχασα μόνο το στενότερο συνεργάτη μου, αλλά και έναν καλό φίλο. Θα μας λείψει πραγματικά. Εκφράζω τα θερμότατα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του και στους οικείους του».

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, δήλωσε:

«Αποχαιρετούμε σήμερα τον Δημήτρη Στεφάνου, έναν άξιο και πολύτιμο συνεργάτη, ένα στενό φίλο. Με το ήθος του και την πνευματική του ακτινοβολία ο Δημήτρης αποτέλεσε υπόδειγμα δημόσιου λειτουργού και πολιτικού στελέχους. Ήξερε να εμπνέει, να καθοδηγεί και να πετυχαίνει. Αγωνίστηκε με αυταπάρνηση μέχρι την τελευταία στιγμή, με μοναδικό γνώμονα το δημόσιο συμφέρον. Θα τον θυμόμαστε για πάντα. Αντίο αγαπημένε μας Δημήτρη».

Σύντομο βιογραφικό

Ο Δημήτρης Στεφάνου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1968 και εργάστηκε ως διευθύνων επιμελητής στο Ινστιτούτο για το Γερμανικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο των Πολιτικών Κομμάτων στο Πανεπιστήμιο του Χάγκεν.

Διετέλεσε επιστημονικός συνεργάτης στο Γραφείο του Νομικού Συμβούλου του Πρωθυπουργού και στο Κέντρο Ανάλυσης και Σχεδιασμού του Υπ. Εξωτερικών μετέχοντας στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό και την ένταξη της Κύπρου καθώς και για το Ευρωπαϊκό Σύνταγμα. Έως το 2009 είχε την ευθύνη της Γραμματείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.

iefimerida.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου