ΕΛΛΑΔΑ

Την παραπομπή του Παπακωνσταντίνου στο Ειδικό Δικαστήριο προτείνει ο αντεισαγγελέας

την-παραπομπή-του-παπακωνσταντίνου-σ-188501

Το δρόμο για την παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ από την οποία «εξαφανίστηκαν» τα ονόματα των συγγενικών του προσώπων με καταθέσεις ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, δείχνει ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασίλης Πλιώτας.

Με πρότασή του προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο του Αρείου Πάγου, ο αντεισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου Βασίλης ζητεί να παραπεμφθούν σε δίκη ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για δύο κακουργήματα (απιστία στην υπηρεσία και νόθευση εγγράφου) και ένα πλημμέλημα (παράβαση καθήκοντος), καθώς και η εξαδέλφη του Ελένη Παπακωνσταντίνου, ο σύζυγός της Συμέων Σικιαρίδης και ο Ανδρέας Ρωσσώνης ως συμμέτοχοι.

Τον τελευταίο λόγο για το ποιοι θα καθίσουν στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα έχει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο με την έκδοση σχετικού βουλεύματος.Υπενθυμίζεται ότι μετά την απολογία του ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου αφέθηκε ελεύθερος με καταβολή εγγύησης ύψους 30.000 ευρώ και τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισή τους μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, ενώ ελεύθεροι αφέθηκαν και οι τρεις συγγενείς του.

tanea.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου