ΕΛΛΑΔΑ

Κεφαλονιά: «Θερμή» υποδοχή στον Ν.Δένδια από τους σεισμόπληκτους

κεφαλονιά-θερμή-υποδοχή-στον-ν-δένδ-193654

Αποδέκτης έντονων αποδοκιμασιών από σεισμόπληκτους πολίτες έγινε στο Ληξούρι ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, που επισκέφθηκε το νησί.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Κεφαλονιά, κάτοικοι εξέφρασαν με ιδιαίτερα έντονο τρόπο και φραστικές επιθέσεις τα παρπονά τους στον υπουργό, την ώρα που αυτός βρισκόταν στον κεντρικό πεζόδρομο του Ληξουρίου.

Ο κ. Δένδιας μετέβη σήμερα Δευτέρα στην Κεφαλονιά, όπου τα ξημερώματα σημειώθηκε δεύτερος ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5,7 βαθμών, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές στα ήδη τραυματισμένα κτίρια και τις πληγείσες υποδομές του νησιού.

Ο κ. Δένδιας πήγε αρχικά στο Ληξούρι, όπου επισκέφτηκε σημεία στα οποία σημειώθηκαν ζημιές από τη σεισμική δραστηριότητα, όπως το λιμάνι της πόλης, σχολικά κτίρια και το Μαντζαβινάτειο νοσοκομείο.

Ο υπουργός μετέβη στη συνέχεια στο Αργοστόλι, όπου συμμετείχε στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Περιφέρειας (ΣΟΠΕ), που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ΤΕΙ Κεφαλονιάς και στη συνέχεια επισκέφθηκε την έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλληνίας Ιθάκης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων όπου συναντήθηκε με τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας-Ιθάκης Ευστάθιο-Σωτήριο Κουρή.

«Αυτό το οποίο σαφώς αποφασίστηκε είναι να ενισχυθεί το κράτος στο Ληξούρι και στην περιοχή της Παλικής, η οποία κυρίως επλήγη από τον τελευταίο σεισμό. Έδωσα ήδη τις σχετικές εντολές και στην Αστυνομία και στην Πυροσβεστική. Θα υπάρξει και αυτοτελές κλιμάκιο μηχανικών, το οποίο θα εγκατασταθεί στο Ληξούρι. Επίσης, ήδη μετακινήθηκαν οι αρμόδιοι του Δήμου και της Περιφέρειας για να ελέγξουν την κατάσταση των δημοσίων κτιρίων στο Ληξούρι. Ξαναλέω το κράτος οφείλει να δείξει την παρουσία του στη Δημοτική Ενότητα Παλικής, όπως την δείχνει στην Κεφαλονιά όλες αυτές τις ημέρες και να βεβαιώσει τον πολίτη ότι είναι και θα παραμείνει δίπλα του» δήλωσε ο υπουργός.

Τον κ. Δένδια συνόδευαν στην Κεφαλονιά ο γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Πάτροκλος Γεωργιάδης και ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Στράτος Σιμόπουλος, προκειμένου να επιθεωρήσει και να συντονίσει τις ενέργειες Πολιτικής Προστασίας στον νομό. Μαζί του μετέβησαν επίσης στην Κεφαλονιά ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλειος Παπαγεωργίου, ο υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγος Αδαμάντιος Σταματάκης και άλλοι αξιωματούχοι της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Όλες οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος έχουν τεθεί σε ετοιμότητα, προκειμένου να συνδράμουν το έργο της πολιτικής προστασίας στο νησί.

Στην Κεφαλονιά οι δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ενισχυθεί με συνολικά τριάντα (30) αστυνομικούς υπαλλήλους από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, ενώ για την υποστήριξη του έργου των Πυροσβεστικών Δυνάμεων μετέβη σήμερα κλιμάκιο της 6ης ΕΜΑΚ με οκτώ (8) πυροσβεστικούς υπαλλήλους και ένα διασωστικό σκύλο.
Στο πλαίσιο του σχεδίου «Ξενοκράτης» έχουν προχωρήσει επίσης στην αποστολή προσωπικού και μέσων στην Κεφαλονιά, το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, το Λιμενικό Σώμα-Ελληνική Ακτοφυλακή, όπως επίσης και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας, καθώς και εθελοντικές οργανώσεις πολιτικής προστασίας.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου