ΕΛΛΑΔΑ

Αιχμές για τους σεισμολόγους σε ανακοίνωση του Δήμου Κεφαλονιάς

αιχμές-για-τους-σεισμολόγους-σε-ανακο-195796

Να καθησυχάσει τους κατοίκους της Κεφαλονιάς μετά τη διασπορά φημών περί εκκένωσης του Ληξουρίου, αλλά και σχετικά με προβλέψεις για επικείμενο μεγάλο σεισμό επιεχειρεί με ανακοίνωσή του ο Δήμος Κεφαλονιάς.

Εισαγγελική έρευνα για ψευδή εντολή εκκένωσης του Ληξουρίου
Στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμος αναφέρεται: «Καλούμε τους κατοίκους της Κεφαλονιάς να ενημερώνονται και να λαμβάνουν υπ’ όψιν τους αποκλειστικά τις πληροφορίες που δημοσιεύονται από το Συντονιστικό Όργανο, το Δήμο Κεφαλονιάς και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Κάθε άλλη δήθεν πηγή πληροφόρησης και κάθε άλλη διάδοση είναι είτε προϊόν πανικού είτε προϊόν κακοπιστίας. Είναι κρίσιμο αυτές τις δύσκολες στιγμές να διατηρηθεί η ψυχραιμία και η λογική και να αποκρουσθεί κάθε προσπάθεια διασποράς ψευδών ειδήσεων.

Κανένα σήμα, κανένα έγγραφο, τίποτα απολύτως που να προειδοποιεί για κάποιο επικείμενο μεγάλο σεισμό δεν έχει περιέλθει σε κανένα τοπικό φορέα και καλούμε τους πάντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων».

Μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης τη Δευτέρα ο καθηγητής Βασίλης Παπαζάχος ανέφερε ότι μεσοπρόθεσμη πρόβλεψή του, δηλαδή σε μία δεκαετία, είναι η εκδήλωση στην Κεφαλονιά σεισμού μεγέθους 7 βαθμών.

Παράλληλα, ο κ. Παπαζάχος διευκρίνισε ότι οι δύο μεγάλοι σεισμοί που σημειώθηκαν στο νησί με διαφορά οκτώ ημερών (εντάσεως 5,7 και 5,8 Ρίχτερ) είναι δύο διαφορετικοί σεισμοί που προήλθαν από δύο διαφορετικά σημεία του ίδιου ρήγματος.

Επίσης, είπε ότι τα σπίτια τα οποία έχουν ελέγξει οι μηχανικοί και έχουν διαπιστώσει ότι έχουν καταπονηθεί μπορεί να καταρρεύσουν μέ έναν μικρότερο σεισμό. Όπως είπε, οι κάτοικοι δεν πρέπει να μπουν σε σπίτια που δεν έχουν ελεγχθεί από τους μηχανικούς.

Newsroom ΔΟΛ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου