Σαμαράς: Ηθική υποχρέωση η βοήθεια στην Κεφαλονιά

Τελευταία ενημέρωση: 2014-02-05, 20:08:14
Σαμαράς: Ηθική υποχρέωση η βοήθεια στην Κεφαλονιά

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η ευρεία κυβερνητική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά και με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων υπουργών για το συντονισμό των ενεργειών με στόχο την αποκατάσταση των πληγέντων και των υποδομών από το σεισμό στην Κεφαλλονιά. Η σύσκεψη έγινε με τη συμμετοχή των αρμόδιων υπουργών, των αρμόδιων Γενικών Γραμματέων και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ.

«Η Κεφαλλονιά περνά μια επώδυνη δοκιμασία. Πρέπει να προστατεύσουμε πρώτα απ’ όλα τους ανθρώπους της, να αποκαταστήσουμε τις ζημιές και να είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση, μέριμνα, βοήθεια, γιατί είναι και ηθική και όχι μόνο πολιτική υποχρέωση. Είναι ηθική υποχρέωση στους συνανθρώπους μας. Και θα πρέπει πάνω απ’ όλα, για να επανέλθει ο ρυθμός της ζωής στα σωστά επίπεδα στην Κεφαλλονιά, να είμαστε και εμείς σωστά συντονισμένοι. Και γι’ αυτό το λόγο σήμερα βρισκόμαστε, για να δούμε μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια τι ακριβώς πρέπει να γίνει, πότε πρέπει να γίνει, από ποιον πρέπει να γίνει. Στο τέλος θα βγάλουμε και μία ανακοίνωση, για να έχει και ο κόσμος γνώση των λεπτομερειών των αποφάσεών μας». Αυτό ανέφερε στη δήλωσή του ο πρωθυπουργός.

 

Μεϊμαράκης: Απαλλάσσονται για έναν χρόνο οι Κεφαλλονίτες από το «χαράτσι»

Σημειώνεται ότι λίγο νωρίτερα, ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ο οποίος επισκέπτεται το νησί, ανακοίνωσε ότι με εντολή του πρωθυπουργού, απαλλάσσονται από την πληρωμή του ειδικού τέλους των ακινήτων («χαράτσι») όλοι οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς για το 2014.

 

Υλικό έκτακτης ανάγκης από το υπ. Ναυτιλίας στην Κεφαλλονιά

Την ίδια ώρα, υλικό έκτακτης ανάγκης απέστειλε το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου στον δήμο Κεφαλληνίας, με εντολή τού υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και κατόπιν προφορικού αιτήματος του δημάρχου Κεφαλληνίας. Όπως ανακοινώθηκε σχετικά, η αποστολή περιλαμβάνει, μία σκηνή οκτώ ατόμων, δέκα σκηνές πέντε έως έξι ατόμων, τριάντα υπνόσακους, τριάντα υποστρώματα, πενήντα κουβέρτες, δύο αλυσοπρίονα, καθώς και δύο θαμνοκοπτικά. Η δαπάνη μεταφοράς όλου του υλικού, που παραχωρείται στο σεισμόπληκτο νησί, θα καλυφθεί από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής. Στην ανακοίνωση αναφέρεται εξάλλου, ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ Αργοστολίου και Ληξουρίου, μέσω των επιβατηγών- οχηματαγωγών πλοίων ανοιχτού τύπου, διενεργείται κανονικά, καθώς χθες, εξειδικευμένο τεχνικό κλιμάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου που είχε μεταβεί στο νησί, διενεργώντας, σε συνεργασία με το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κεφαλληνίας- Ιθάκης, πλήρη έλεγχο στις λιμενικές εγκαταστάσεις Ληξουρίου, διαπίστωσε, ότι το τμήμα του προβλήτα που εξυπηρετεί τη συγκεκριμένη σύνδεση είναι απόλυτα ασφαλές για την απρόσκοπτη μεταφορά επιβατών και οχημάτων.

zougla.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
8
+
5
=