Αντώνης Τσελέντης:Ολα ρευστά

αντώνης-τσελέντηςολα-ρευστά-199259

Πριν ενάμισι μήνα, στις 20 Δεκεμβρίου 2013, είχε δώσει συνέντευξη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Βόλου Γιώργος Μουλάς. Στην ερώτηση τι είναι εκείνο που θα κρίνει τις εκλογές του Μαΐου, ο γιατρός είχε πει εκτός των άλλων : «Η θύελλα, που σαρώνει την ελληνική κοινωνία έχει κάνει αισθητά τα αποτελέσματά της και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Κανείς σήμερα δεν είναι δεδομένος και ούτε οι ψηφοφόροι βρίσκονται στο τσεπάκι κανενός. Κάποια πολιτικά κόμματα ετοιμάζονται με τις παλιές νοοτροπίες και μεθόδους. Εκτίμησή μου είναι ότι θα αποτύχουν. Το θέμα του Μνημονίου θα παίξει κάποιο ρόλο αλλά τον σημαντικότερο θα παίξει η αυτοδιοικητική πρόταση της κάθε παράταξης. Εκτίμησή μου είναι, ότι θα υπάρξουν αρκετές εκπλήξεις, κυρίως από πολυσυλλεκτικά σχήματα, που θα συζητηθούν».

Θυμηθήκαμε την απάντηση του κ. Μουλά, τώρα που φαινομενικά φαίνεται ότι συμπληρώθηκαν τα κομμάτια του παζλ με τους υποψήφιους των κομμάτων που θα στηρίξουν τα κόμματα για το Δήμο Βόλου, μετά την επιλογή του Μιχ. Μιτζικού από τη Νέα Δημοκρατία και του Απ. Νάνου από το ΚΚΕ. Λέμε φαινομενικά, γιατί μάλλον στο αμέσως επόμενο διάστημα θα κριθούν όλα όσα θα είναι καταλυτικά για την έκβαση των εκλογών του Μαΐου τουλάχιστον για τις εκλογές στον ενιαίο Δήμο Βόλου.

Ο κ. Μουλάς έκανε λόγο «για εκπλήξεις και πολυσυλλεκτικά σχήματα που θα συζητηθούν» . Με αυτή την έννοια θα μπορούσε να εικάσει κανείς πολλά σενάρια. Και ξεκινάμε πρώτα – πρώτα με τον ίδιο τον κ. Μουλά. Τι θα κάνει τώρα που δεν είναι εκείνος που επέλεξε η Συγγρού για το Δήμο Βόλου ; Θα μείνει σπίτι του ; Θα πάει με τον κ. Μιτζικό ή θα πάει με τον Αχ.Μπέο ; Η όποια επιλογή του θα έχει ασφαλώς επίδραση στο τελικό αποτέλεσμα υπέρ της μίας ή της άλλης πλευράς. Το ίδιο ισχύει και με τον κ. Κοπάνα που σε ραδιοφωνική του συνέντευξη χθες το ξεκαθάρισε ότι η κίνησή του θα συμμετέχει ως αυτοδύναμη αυτοδιοικητική παράταξη ή ως συνεργαζόμενοι με κάποιο άλλο πολιτικό σχήμα. Αφησε δηλαδή όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά. Οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις και το πάρε – δώσε που θα λάβει χώρα το αμέσως επόμενο διάστημα, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, θα έχουν ασφαλώς ενδιαφέρον. Το ίδιο ισχύει και για τον κ. Παπατόλια και για τη δική του αυτοδιοικητική κίνηση. Θα πάει μέχρι το τέλος ή θα συνεργαστεί με το σημερινό Δήμαρχο ; Η αντισυστημική ψήφος της Χρυσής Αυγής που θα πάει ; Στον κ. Μπέο ; Σε μία τέτοια περίπτωση η Νέα Ιωνία τι θα κάνει ; Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες θα ψηφίσουν αντιμνημονιακά ; ΛΑΣ και «Δρόμοι Συνεργασίας» από την πλευρά τους διαβλέπουν ότι η όποια αύξηση των ποσοστών τους περνά μέσα από πλήρη ψηφοδέλτια και από άτομα που έχουν επιρροή στην τοπική κοινωνία. Γιατί μπορεί στις εκλογές η ψήφος να είναι ψήφος διαμαρτυρίας, αλλά σημαντικό ρόλο στις αυτοδιοικητικές εκλογές παίζουν και τα πρόσωπα.

Πολλά λοιπόν τα ερωτήματα και ακόμη περισσότερα πως θα συμπεριφερθεί το εκλογικό σώμα τη δεύτερη και κρίσιμη εκλογή, την Κυριακή 25 Μαΐου, που συμπίπτει και με τις ευρωεκλογές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου