ΕΛΛΑΔΑ

Ομαλή η μετασεισμική δραστηριότητα Κεφαλονιά

ομαλή-η-μετασεισμική-δραστηριότητα-κ-207366

Ομαλή είναι η εξέλιξη της μετασεισμικής δραστηριότητας στην Κεφαλονιά και η ζωή επανέρχεται στους κανονικούς της ρυθμούς.

Σύμφωνα με το σεισμολόγο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών, Γεράσιμος Χουλιάρας, «μέχρι στιγμής, εξελίσσεται ομαλά η μετασεισμική ακολουθία. Έχει κατέβει και το μέγεθος και το πλήθος των σεισμών. Αυτά δείχνουν οι ενόργανες παρατηρήσεις από το δίκτυο που έχουμε εγκαταστήσει στο νησί. Ελπίζουμε να πάει έτσι η κατάσταση και να εξελιχτεί ομαλά για όλους μας».

Το πρωί, ξεκίνησε ο δευτεροβάθμιος έλεγχος στα 1.400 σπίτια τα οποία έχουν κριθεί, προσωρινά, μη κατοικήσιμα, σε συνεργασία με το ΤΕΕ.

Στόχος, σύμφωνα με τις εντολές του κ. Χρυσοχοΐδη, είναι να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία σε μία εβδομάδα, ώστε γρήγορα να αποκαταστήσουν οι πληγέντες τα σπίτια τους. Επιπλέον, αναμένεται να εκδοθεί ειδικό ενημερωτικό φυλλάδιο για τους πολίτες, προκειμένου να διευκολυνθούν στις απαιτούμενες διαδικασίες.
Χθες το απόγευμα, δόθηκε στην κυκλοφορία η επαρχιακή οδός Αργοστολίου- Ληξουρίου, στην οποία είχαν σημειωθεί καθιζήσεις και πτώσεις βράχων.

Στο Ληξούρι και τα γύρω χωριά, διατίθενται, καθημερινά, 3.000 μερίδες φαγητού, διαδικασία η οποία όπως λένε οι υπεύθυνοι συντονισμού διεξάγεται ομαλά.
Στο κρουαζιερόπλοιο, το οποίο αγκυροβόλησε έξω από το λιμάνι του Ληξουρίου, μεταφέρθηκαν μέχρι τώρα μόνον 70 σεισμόπληκτοι, καθώς οι περισσότεροι θέλουν να μείνουν κοντά στα σπίτια τους μέσα στο αυτοκίνητό τους.

Σημειώνεται ότι, συνεχίζεται η εθελοντική προσφορά προς τους σεισμόπληκτους της Κεφαλονιάς. Δήμοι από όλη την Ελλάδα, οργανώσεις και σύλλογοι, κάνουν καθημερινές αποστολές βοήθειας στο νησί.

ethnos.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου