ΕΛΛΑΔΑ

Ασφάλεια και τρομοκρατία στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Πληροφοριών της ΕΥΠ

ασφάλεια-και-τρομοκρατία-στη-συνεδρί-207917

Οι διεθνείς και εγχώριες απειλές από την τρομοκρατία ήταν το αντικείμενο συζήτησης στο Συμβούλιο Πληροφοριών της ΕΥΠ, το οποίο συνήλθε σήμερα το πρωί, για πρώτη φορά μετά την επανασύστασή του με τον νόμο 3649/2008.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, στη συνεδρίαση εξετάστηκε αναλυτικά η κατάσταση ασφάλειας στη χώρα, καθώς και θέματα που αφορούν στη μελλοντική λειτουργία και τυποποίηση των εργασιών του Συμβουλίου.

Στελέχη του υπουργείου ανέφεραν ότι δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη απειλή για τη χώρα που ενεργοποίησε τη σύγκληση του Συμβουλίου Πληροφοριών, αλλά κρίθηκε αναγκαίο να συζητηθούν όλα τα θέματα ασφάλειας.

Πληροφορίες, πάντως, ανέφεραν ότι η σύγκληση του Συμβουλίου είναι ένδειξη κατάστασης επιφυλακής των Αρχών ασφαλείας.
Απ’ όλους τους συμμετέχοντες τονίστηκε η ανάγκη διαρκούς εγρήγορσης και έγκαιρης ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των συναρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να προστατεύεται με τον καλύτερο τρόπο η ασφάλεια της χώρας.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Πληροφοριών είναι ένα όργανο στο οποίο προεδρεύει ο διοικητής της ΕΥΠ και συμμετέχουν ανώτατοι αξιωματούχοι των υπουργείων Εξωτερικών και Εσωτερικών, καθώς και του ΓΕΕΘΑ, της ΕΛΑΣ και του Λιμενικού Σώματος. Οι αρμοδιότητες του Συμβουλίου ασκούνται στο πλαίσιο των αποφάσεων του ΚΥΣΕΑ και οδηγιών που δίνει ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη.

newpost.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου