Αντώνης Τσελέντης: Απροθυμία

αντώνης-τσελέντης-απροθυμία-209595

Είχε ενδιαφέρον η χθεσινή συνέντευξη του Δημάρχου Βόλου. Ισως γιατί επιβεβαίωσε πολλές από τις διαπιστώσεις που κάναμε επί μήνες τώρα, αναφορικά με τα πρόσωπα που θα ασχοληθούν με τα αυτοδιοικητικά πράγματα της πόλης.

Μπορεί η συνέντευξη Τύπου που έδωσε ο Δήμαρχος να ήταν, όπως είπε, «η δημιουργία ενός δικτύου ενεργών πολιτών που πιστεύουν και στηρίζουν την εκλογή μίας ανεξάρτητης υποψηφιότητας και ενός συνδυασμού που θα αποτελεί συνάντηση των δημιουργικών και αναγεννητικών δυνάμεων του τόπου πέρα από στείρες πολιτικές και κομματικές προκαταλήψεις», ωστόσο στη συνέχεια μιλώντας για τον ειδικό κόμβο στο Διαδίκτυο και στον προσωπικό του ιστότοπο που δημιουργήθηκε, σημείωσε ότι μέσα από ειδικές φόρμες μπορεί ο κάθε πολίτης να δηλώνει τη διάθεσή του να είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος ή υποψήφιος για το Συμβούλιο της Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας, είτε προτείνοντας άλλους φίλους ή γνωστούς ως υποψήφιους».

Είχαμε σημειώσει σε ανύποπτο χρόνο ότι δεν υπάρχει και η μεγαλύτερη διάθεση για συμμετοχή τους στα κοινά από τους ήδη εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους. Το έβλεπες, το διέκρινες από τον τρόπο που σου απαντούσαν, εδώ και πολύ καιρό, όταν τους ρωτούσες. Μετά και τις χθεσινές δηλώσεις επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που με όρεξη και λαχτάρα θα θελήσουν να αναμιχθούν με τις υποθέσεις του Δήμου Βόλου. Ολοι οι υποψήφιοι που διεκδικούν το Δήμο Βόλου, φαίνεται πως θα έχουν σοβαρό πρόβλημα να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο. Ή εν πάση περιπτώσει το ψηφοδέλτιο που θα ήθελαν. Φυσικά ο Δήμαρχος ρωτήθηκε για τους λόγους αυτής της απροθυμίας που παρατηρείται για συμμετοχή. Απροθυμία που την απέδωσε σε λόγους που έχουν να κάνουν με τη μηδενικά «έξοδα παράστασης», τις τεράστιες ευθύνες και το μεγάλο όγκο δουλειάς που συνεπάγεται μία θέση ευθύνης στο Δήμο που αμείβεται ελάχιστα ή καθόλου και η έλλειψη παροχής ακόμη και των πλέον στοιχειωδών ανέσεων όπως είναι για παράδειγμα η μετακίνηση του αιρετού για υποθέσεις του Δήμου με το υπηρεσιακό και όχι και το προσωπικό του αυτοκίνητο.

Δυστυχώς τα Μνημόνια σάρωσαν τα πάντα. Από την απόλυτη χαλαρότητα φτάσαμε στην απόλυτη ασφυξία. Μ΄ αυτά και μ΄ αυτά φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχουν πλέον υποψήφιοι. Σε ένα θεσμό που θα έπρεπε να συμμετέχουν οι καλύτεροι και να γίνεται διαγωνισμός να μπουν σε ένα ψηφοδέλτιο, φτάσαμε στο σημείο να τους παρακαλούν οι επικεφαλής τους. Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό που πρέπει να το δει το Υπουργείο Εσωτερικών και η Κεντρική Ενωση Δήμων Ελλάδος, με το πρώτο να βλέπει ξανά τα κίνητρα για τους αιρετούς και τη δεύτερη να απαλλάσσεται από τις αλαλάζουσες φωνές που διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους και οι οποίες ως άλλοι κήνσορες της ηθικής υποστηρίζουν ότι η συμμετοχή στα κοινά είναι ανιδιοτελής προσφορά και ότι οι αιρετοί δεν θα πρέπει να αμείβονται. Οπως διακήρυσσε από τα προεκλογικά μπαλκόνια και ο Χ. Τομπούλογλου…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου