Τα τρόφιμα για τους σεισμοπαθείς... «κόβουν» και εισιτήριο

Τελευταία ενημέρωση: 2014-02-12, 18:59:28
Τα τρόφιμα για τους σεισμοπαθείς... «κόβουν» και εισιτήριο

Η Επιτροπή Αγώνα Φορέων Κεφαλονιάς καταγγέλλει την «απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώνεται με το ferry boat της γραμμής Αργοστόλι – Ληξούρι».

Όπως καταγγέλλουν, το πρωί της Τετάρτης φόρτωσαν από το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς – Ιθάκης τέσσερα αυτοκίνητα με τρόφιμα για τους σεισμοπαθείς της Παλικής.

Στο λιμάνι ενημερώθηκαν από λιμενικούς ότι πλέον τα αμάξια της βοήθειας, οι εθελοντές αλλά και οι δημόσιες υπηρεσίες (πχ υπάλληλοι της ΕΥΔΑΠ) που σπεύδουν πληρώνουν εισιτήριο (2,5 ευρώ ανά διαδρομή) και δεν έχουν καμία προτεραιότητα έναντι των ιδιωτών.

Σε τηλεφωνική παράσταση διαμαρτυρίας προς τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Κουρή ο υπεύθυνος της αποστολής πήρε την απάντηση ότι εφόσον ο δρόμος Αργοστόλι – Ληξούρι δόθηκε στην κυκλοφορία η πληρωμή εισιτηρίου είναι υποχρεωτική για όλους.

Όπως καταγγέλλουν, ο κ. Κουρής τους ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων δεν έχει πλέον τη δυνατότητα να πληρώνει χρήματα από ίδιους πόρους στην εταιρία, προκειμένου να μην υπάρχει εισιτήριο. Δεσμεύτηκε ωστόσο πως θα δίνεται προτεραιότητα στα αυτοκίνητα που μεταφέρουν βοήθεια προς τους σεισμόπληκτους.

Αντίθετα, ο λιμενάρχης κ. Καλιτσουνάκης, αρχικά σε τηλεφωνική επικοινωνία και κατόπιν με δια ζώσης παρουσία στο λιμάνι, ανέφερε στην Επιτροπή ότι «εφόσον ο καθένας πληρώνει, ότι κι να λέει ο κ. Κουρής ο καθένας θα πάει με τη σειρά του χωρίς άλλη προτεραιότητα». Είπε ακόμη ότι η όποια διαφορετική ρύθμιση είναι θέμα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

inkefalonia.gr

Σχόλια
Δεν υπάρχουν σχόλια γι'αυτό το άρθρο
Αποστολή σχολίου
7
+
4
=