Αντώνης Τσελέντης: Ο κοινός νους

αντώνης-τσελέντης-ο-κοινός-νους-211948

Από χθες η μείζονα μειοψηφία έχει νέο επικεφαλής. Τον γιατρό Κ. Μωυσίδη. Χωρίς να θέλουμε να υποτιμήσουμε την προσφορά και τη μαχητικότητα του ανθυποψηφίου του, Θεολ. Διαμαντένια από τη Νέα Αγχίαλο, θεωρούμε, κατά την ταπεινή μας άποψη, ότι ήταν η καλύτερη επιλογή που μπορούσε να κάνει η παράταξη που εκπροσωπεί τη Νέα Δημοκρατία στο Δήμο Βόλου.

Χαμηλών τόνων ο γιατρός δεν έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του στη θητεία της παρούσης Δημοτικής Αρχής. Δικαίως κάποιοι συνάδελφοί του σημείωσαν ότι είχε πολλές απουσίες από τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Από την άλλη όμως για να τα λέμε όλα, αρκετά έγκαιρα ο γιατρός είχε ζητήσει από το Προεδρείο τη μετάθεση της ώρας των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, για να μπορεί να είναι παρών, καθώς αυτή συνέπιπτε με το ωράριο εργασίας του στο ΙΚΑ.

Πέρα από το παραπάνω ωστόσο επαναλαμβάνουμε ότι η επιλογή του Κ. Μωυσίδη ήταν η καλύτερη δυνατή, υπό τις παρούσες συνθήκες. Για όσους ασχολούνται επί χρόνια με το δημοτικό ρεπορτάζ τον θυμούνται από τη στάση του όταν ήταν δημοτικός σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας στο Δήμο Νέας Ιωνίας με το συνδυασμό του Κ. Χαλέβα. Κυρίως τον θυμόμαστε από τη στάση του υπέρ της συνένωσης της Νέας Ιωνίας με το Βόλο και την άρτια τοποθέτηση και επιχειρηματολογία όταν είχε εισαχθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην Δήμου Νέας Ιωνίας. Το θυμίζουμε γιατί όσο απλή και αυτονόητη και αν φαίνεται σήμερα η συνένωση των δύο Δήμων στον ενιαίο Δήμο Βόλου, πριν από πέντε χρόνια μόνον αυτονόητη δεν ήταν στην πλευρά πάνω από τον Κραυσίδωνα. Μάλιστα δεν ήταν λίγοι οι …προοδευτικοί που επιχειρηματολογούσαν με ιδιαίτερη σφοδρότητα για το αντίθετο.

Πέρα όμως από το παραπάνω ήταν η εν γένει στάση του γιατρού που πρόδιδε ένα συγκροτημένο άτομο με γνώσεις, δυναμισμό και ικανότητες. Μπορεί πολλοί όλα τα παραπάνω να τα θεωρούν αυτονόητα, αλλά επαναλαμβάνω και επιμένω ότι μόνον έτσι δεν είναι τα πράγματα, τόσο στα πρώην Δημοτικά Συμβούλια Βόλου και Νέας Ιωνίας, όσο και στο τωρινό Δημοτικό Συμβούλιο του νέου και ενιαίου Δήμου Βόλου.

Είμαι ο τελευταίος τέλος που μπορώ να επεισέλθω στα εσωτερικά της τοπικής Νέας Δημοκρατίας, αλλά προκύπτει ένα ερώτημα : Ο Πρόεδρος ή τα μέλη της Νομαρχιακής έχουν παρακολουθήσει έστω και μία – δύο συνεδριάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου για να έχουν προσωπική άποψη για το στελεχιακό τους δυναμικό στο Δήμο Βόλου; Κατηγορηματικά σας λέμε όχι. Φυσικά το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα κομματικά επιτελεία. Κανείς τους δεν έχει παραστεί για να έχει προσωπική άποψη.

Αν κάποιοι από τους παραπάνω είχαν κολλήσει κάποια … ένσημα στα έδρανα της αίθουσας του Δημοτικού Συμβουλίου, τότε ίσως να είχε αποτραπεί σε μεγάλο βαθμό ο τραγέλαφος με τους υποψηφίους που παρατηρείται σε πολλά από τα κόμματα τις τελευταίες εβδομάδες. Ισως γιατί οι περισσότεροι θέλουμε να πιστεύουμε ότι ακόμη δεν έχει χαθεί από τους περισσότερους εξ αυτών ο κοινός νους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου