Αντώνης Τσελέντης:Οι προγραμματικές

αντώνης-τσελέντηςοι-προγραμματικές-219465

Την προηγούμενη εβδομάδα ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ δημοσίευσε μία είδηση που δεν τη σήκωσε … ψηλά, για να μη θεωρηθεί ότι εμπλέκεται στην προεκλογική δίνη των υποψηφίων και με τη δημοσιοποίησή του ψηλά στην ατζέντα της ειδησεογραφίας, έδειχνε ότι βοηθά τον έναν ή τον άλλο υποψήφιο. Ωστόσο η προβολή της είδησης στις εσωτερικές του σελίδες ήταν σε εμφανή θέση ανάλογη της σημασίας της…

Ο λόγος για την εντολή της Εισαγγελίας Βόλου προς το Δήμο Βόλου να της δοθούν όλες οι προγραμματικές συμβάσεις που έγιναν ανάμεσα στους πρώην Δήμους Βόλου και Νέας Ιωνίας και τη ΔΕΥΑΜΒ. Και επειδή στις προγραμματικές πάντα υπήρχε και ένα τρίτο συμβαλλόμενο μέρος αυτές ήταν οι Αναπτυξιακές των δύο πρώην Δήμων η ΔΕΜΕΚΑΒ για το πρώην Δήμο Βόλου και η ΔΕΜΚΑ για τον πρώην Δήμο Νέας Ιωνίας.

Δεν ξέρω πως στα καλά …καθούμενα η Εισαγγελία θυμήθηκε να δώσει εντολή να διερευνήσει τις προγραμματικές συμβάσεις που συνάφθηκαν κατά τα έτη 1999 έως και 2008. Το πιθανότερο είναι πως η σχετική πρωτοβουλία αναλήφθηκε μετά από επώνυμη ή ανώνυμη καταγγελία στα Δικαστήρια. Από άτομο που ξέρει πρόσωπα και πράγματα γύρω από τις συγκεκριμένες υποθέσεις. Ετσι συμβαίνει συνήθως στις περισσότερες περιπτώσεις.

Προκαλεί όμως απορία γιατί η Δικαιοσύνη κινητοποιείται μετά από τόσα χρόνια ; Πολλές φορές σε ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές εκπομπές, αλλά και σε δημόσιες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, έχουν ακουστεί ακόμη και από το σημερινό Δήμαρχο Βόλου, ότι η ΔΕΥΑΜΒ ήταν επί χρόνια η παχιά αγελάδα που την άρμεγαν όλοι οι Δήμαρχοι. Τι εννοεί άραγε; Ο ίδιος ο Δήμαρχος έχει δηλώσει επίσης ότι αυτό ήταν μία πρακτική που την είχαν υιοθετήσει όλοι οι Δήμαρχοι.Δεξιοί, πασόκοι και αριστεροί.

Δεν έχει πει, αλλά είναι επίσης γνωστό τοις πάσιν, ότι οι προγραμματικές ήταν στην ημερήσια διάταξη των ΟΤΑ καθόλη τη διάρκεια των δεκαετιών του ΄90 και του 2000. Να μην πάμε στην άλλη «πληγή» της Αυτοδιοίκησης που είναι το …σπάσιμο των έργων σε …επτάρια (7.000 ευρώ ) προκειμένου πολλοί αυτοδιοικητικοί να παρακάμπτουν το διαγωνισμό και να δώσουν τα έργα απευθείας, εσκεμμένα ή μη, είτε για λόγους εξαιρετικά αναγκαίους είτε για λόγους σκοπιμότητας, στους διάφορους εργολάβους.

Όμως όλα τα παραπάνω έχουν και αντίλογο και μάλιστα σοβαρό από τους αιρετούς που θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Ποιος είναι αυτός ; Ότι όλες αυτές οι προγραμματικές εγκρίνονταν πριν αρχίσουν να υλοποιούνται εγκρίνονταν είτε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας είτε από τον πρώην διορισμένο Περιφερειάρχη. Μήπως λοιπόν αντί για τους αιρετούς ή μαζί με αυτούς που καλούνται να δώσουν εξηγήσεις, πρέπει να κληθούν και όλοι όσοι πέρασαν από τη Γενική Γραμματεία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και πάνω απ΄ όλα οι διορισμένοι Περιφερειάρχες ;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου