Αντώνης Τσελέντης:Οι πινακίδες

αντώνης-τσελέντηςοι-πινακίδες-221237

Χθες ανακοινώθηκε μία ακόμη πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής Βόλου όσον αφορά τις αυθαίρετες και παράνομες διαφημιστικές επιγραφές που είναι διάσπαρτες σε διάφορα σημεία της πόλης. Η Δημοτική Αρχή σημειώνει ότι εκατοντάδες είναι αυτές που είναι εντελώς αυθαίρετες και ότι προκαλούν το δημόσιο αίσθημα και αλλοιώνουν το αστικό τοπίο και ως εκ τούτου θα πρέπει να αφαιρεθούν. Ο αρμόδιος υπάλληλος της Διεύθυνσης Βιώσιμης Κινητικότητας του Δήμου σημείωσε ότι μόνον στο δρόμο από το Βόλο μέχρι το Μαλάκι, υπάρχουν περισσότερες από 250 πινακίδες που είναι αυθαίρετες και οι οποίες μπορούν άμεσα να αφαιρεθούν.

Είναι εύλογο ότι και για το θέμα αυτό θα υπάρξουν μεγάλες αντιδράσεις από τις παρατάξεις της μειοψηφίας. Θα διαφωνήσουν για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ένα ακόμη επικοινωνιακό πυροτέχνημα από τη σημερινή Δημοτική Αρχή που μόλις τελειώσουν οι εκλογές, όπως λένε, θα ατονήσουν οι όποιες προσπάθειες των συνεργείων κατεδάφισης, τα οποία πολύ πιθανότατα να τα δούμε το αμέσως επόμενο διάστημα, να προβαίνουν, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, στην κατεδάφιση μερικών εξ αυτών. Γιατί φυσικά το πρόβλημα δεν είναι σημερινό. Έχει εμφανιστεί εδώ και αρκετές δεκαετίες όπου ο καθένας κάνει ότι θέλει. Και όμως δεν έγινε τίποτα. από το Δήμο. Και από τους προηγούμενους και από τους σημερινούς. Και ας υπήρχε ένα σαφές θεσμικό πλαίσιο το οποίο επέτρεπε την κατεδάφισή τους. Δεν ήταν στον προγραμματισμό έργων της Δημοτικής Αρχής ή δεν υπήρχε ο κατάλληλος χρόνος για να γίνει κάτι όλο το προηγούμενο διάστημα της παρούσης δημοτικής θητείας ; Αδιάφορο, γιατί η ουσία δεν αλλάζει. Και η ουσία είναι ότι μέχρι τώρα δεν έχει γίνει τίποτα όχι μόνον για τις τεράστιες πινακίδες που είναι κατά μήκος των εθνικών οδών ή πάνω σε ταράτσες ιδιωτικών και δημόσιων κτιρίων ή σε κοινόχρηστους χώρους, ενώ αυθαίρετες είναι ακόμη και οι χιλιάδες διαφημιστικές πινακίδες των γιατρών και των δικηγόρων της πόλης, καθώς ο νόμος είναι σαφής και κάνει λόγο ότι αυτές θα πρέπει να είναι μικρές σε διαστάσεις και να είναι στην είσοδο της πολυκατοικίας και ποτέ στους εξώστες των ορόφων όπου είναι τα ιατρεία και τα δικηγορικά γραφεία.

Εν πάση περιπτώσει. Επειδή αν θα αφαιρεθούν ή όχι οι αυθαίρετες πινακίδες στην πόλη είναι αβέβαιο αν θα δώσουν πέντε – δέκα ψήφους παραπάνω στη σημερινή Δημοτική Αρχή ας ελπίσουμε ότι η νέα Δημοτική Αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Μαΐου, όποια και αν είναι αυτή, θα δώσει συνέχεια στην προσπάθεια που προαναγγέλλεται τώρα . Γιατί και επί θητείας Μήτρου είχε ξεκινήσει μία ανάλογη προσπάθεια από την Πολεοδομία και τελικά έμεινε μισή και …ανέσωτη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου