ΕΛΛΑΔΑ

Η σορός κοριτσιού απεγκλωβίστηκε από το σκάφος στο Φαρμακονήσι

η-σορός-κοριτσιού-απεγκλωβίστηκε-από-222551

Η σορός ενός ακόμα κοριτσιού απεγκλωβίστηκε σήμερα από το αλιευτικό τουρκικό σκάφος που ανελκύθηκε από τη θαλάσσια περιοχή του Φαρμακονησίου.

Το αλιευτικό σκάφος «Coznuru», στο οποίο εκτυλίχθηκε η τραγωδία της 20ής Ιανουαρίου, είχε μεταφερθεί στη Λέρο και σήμερα παρουσία της ανακρίτριας της Κω πραγματοποιήθηκε επιπλέον ενδελεχής έλεγχος.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, το άτυχο κορίτσι «είχε εγκλωβιστεί στο κατώτερο σημείο της πρωραίας φράκτης».Η σορός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Λέρου και στη συνεχεία στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Δωδεκανήσων, για διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.

Χθες, κατά τη διάρκεια δύο καταδύσεων της ειδικής ομάδας του Λιμενικού, ανασύρθηκαν από το βυθισμένο αλιευτικό οι σοροί μίας γυναίκας ηλικίας περίπου 30 ετών, ενός αγοριού ηλικίας περίπου 10 ετών και ενός βρέφους ηλικίας 1-2 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι το αλιευτικό με τους μετανάστες είχε εντοπιστεί στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή να βρίσκεται σε κίνδυνο, και στην προσπάθεια πλωτού του Λιμενικού να το ρυμουλκήσει προς το Φαρμακονήσι, δύο από τους μετανάστες, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, έπεσαν στη θάλασσα. Τότε οι υπόλοιποι στην προσπάθειά τους να δουν τι συμβαίνει, μετακινήθηκαν πάνω στο αλιευτικό, με αποτέλεσμα αυτό να αναποδογυρίσει.

Συνολικά, μετά την ανεύρεση της σημερινής σορού της άτυχης κοπέλας, οι νεκροί μετανάστες από το ναυάγιο του Φαρμακονησίου ανέρχονται σε 10.

ethnos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου