Αντώνης Τσελέντης:Επιθυμία και πραγματικότητα

αντώνης-τσελέντηςεπιθυμία-και-πραγμ-225381

Ο προεκλογικός αγώνας για το Δήμο Βόλου έχει αρχίσει για τα καλά. Οι συνεντεύξεις και οι συγκεντρώσεις σχεδόν καθημερινές από τους υποψήφιους και τις δημοτικές παρατάξεις που εκπροσωπούν. Και έπεται συνέχεια φυσικά ..

Αν κάποιος ζητούσε ένα πρώτο σχόλιο γι΄αυτή την προεκλογική αντιπαράθεση των πρώτων ημερών δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στις ευθείες βολές των επικεφαλής κατά των συνυποψηφίων τους. Μόνον ο Απ. Νάνος και ο Αχιλ. Μπέος θα έλεγε κανείς ότι έχουν μείνει μέχρι τώρα στο απυρόβλητο. Ας όψεται η στρατηγική του β΄γύρου που κάνουν οι δημοτικές παρατάξεις και τα οφέλη που αναμένουν από τους ψηφοφόρους τους στη δεύτερη και πιο κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Μαΐου, οπότε και θα κριθούν τα πάντα. Οι υπόλοιποι τέσσερις υποψήφιοι, άλλος περισσότερο και άλλος λιγότερο, έχουν δεχθεί μέχρι τώρα τα …σκάγια των αντιπάλων τους.

Από αυτή όμως την προεκλογική αντιπαράθεση δεν έχουν λείψει και κάποιες προτάσεις, που ίσως, υπό προϋποθέσεις, θα ήταν ένα χρήσιμο εργαλείο για το πρόγραμμα που θα κληθεί να εφαρμόσει η νέα Δημοτική Αρχή από την αρχή του ερχόμενου Σεπτέμβρη, οπότε και θα αναλάβει τα ηνία του Δήμου και της πόλης για τα επόμενα πέντε χρόνια.

Το λέμε γιατί ακούγονται μερικές προτάσεις που θα μπορούσαν να αποτελέσουν αντικείμενο επεξεργασίας και υλοποίησής τους το αμέσως επόμενο διάστημα. Προχθές για παράδειγμα ο. Μιτζικός αναφέρθηκε στη χωροθέτηση της μαρίνας στο « κορδόνι» και για την ανάγκη συμβιβασμού για τη λειτουργία του νέου επιβατικού σταθμού (τέρμιναλ) στο λιμάνι. Χθες ο κ. Παπατόλιας αναφέρθηκε στην επιβάρυνση κάθε καταναλωτή της ΔΕΥΑΜΒ με ένα ευρώ κάθε τρίμηνο και με το ποσό που θα συγκεντρώνεται σε ένα ξεχωριστό λογαριασμό, να ενισχύονται μικρές επιχειρήσεις που θα δραστηριοποιηθούν στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας.

Χθες η Δημοτική Αρχή απάντησε σε μάλλον υποτιμητικό ύφος για τη θέση του κ. Μιτζικού να χωροθετηθεί η μαρίνα στο «κορδόνι». Ούτε λίγο – ούτε πολύ σημειώνει ότι το θέμα είναι λυμένο, έχει συζητηθεί στην ΕΣΑΛ και ότι απομένει πλέον μόνον η υπογραφή του υπουργού. Στην απάντηση της Δημοτικής Αρχής σημειώνεται ότι η πρόταση αποσκοπεί στην καταστροφή του πιο εμβληματικού σημείου της πόλης. Για τους παραπάνω λόγους, σημειώνεται στην απάντηση του Δήμου Βόλου, δεν ωφελεί να ανασύρονται θέματα που είναι λυμένα για την πόλη, ενώ αυτό που χρειάζεται είναι να συστρατευθούν όλες οι υπεύθυνες και δημιουργικές δυνάμεις στον κοινό στόχο που, εν προκειμένω, είναι η εξεύρεση σοβαρού επενδυτικού ενδιαφέροντος για την κατασκευή και εκμετάλλευση της μαρίνας το γρηγορότερο δυνατόν. Ωραία. Και αν δεν υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον για τη χωροθέτηση μαρίνας στη νέα θέση τι θα κάνουμε ; Θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια ; Αλλωστε ο κ. Μιτζικός είπε ότι χρειάζονται άμεσες και πρακτικές λύσεις. Το masterplanπροβλέπει έργα και δράσεις που δεν πρόκειται να γίνουν πριν την παρέλευση ενός χρονικού ορίζοντα πέντε – δέκα ετών, γιατί λεφτά, όπως είπε, δεν υπάρχουν.

Ολοι μας έχουμε τις ευαισθησίες μας για την παραλία. Αλλά εδώ που φτάσαμε, δυστυχώς οι αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν, δεν θα υποδειχθούν μόνον από μας, αλλά κυρίως από εκείνους που ενδεχομένως θα θελήσουν να επενδύσουν στην περιοχή μας τα χρήματά τους και θα δημιουργήσουν τις όποιες νέες θέσεις απασχόλησης. Για το κορδόνι επενδυτικό ενδιαφέρον υπήρχε, πριν επιβάλει τη λύση της η Δημοτική Αρχή. Στη νέα θέση που χωροθετείται θα υπάρξει ; Και αν ναι, όχι σε δέκα χρόνια. Αλλά τώρα που η ανεργία, καταγεγραμμένη και μη είναι στο 40%…

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου