ΕΛΛΑΔΑ

Σκάει η φούσκα στη Μύκονο -Οι πρώην πλούσιοι ξεπουλούν τις βίλες σε ξένους

σκάει-η-φούσκα-στη-μύκονο-οι-πρώην-πλού-230843

Οι βίλες της Μυκόνου και ακίνητα γνωστών επιχειρηματιών βγήκαν στο σφυρί και αλλάζουν ιδιοκτήτες σε ένα χορό εκατομμυρίων. Εφοπλιστές, μεγαλοεπιχειρηματίες Ελληνες και ξένοι επενδύουν εκατομμύρια ευρώ στο νησί των ανέμων και οι πολυτελείς κατοικίες του νησιού αλλάζουν ιδιοκτήτες. Μάλιστα, τα χρηματικά ποσά που ακούγονται σε καμία περίπτωση δεν δείχνουν την πραγματική εικόνα του real estate στην Ελλάδα, αφού στην υπόλοιπη χώρα όλες οι αγοραπωλησίες έχουν παγώσει.

Στο σφυρί βγάζει τα ακίνητα του ο Λυμπέρης

Ενδεικτικό είναι, όπως γράφει και το news247.gr, πως ο άλλοτε ισχυρός άνδρας των εκδόσεων Αντώνης Λυμπέρης ζητάει για τα σπίτια του στη Μύκονο πέντε εκατομμύρια ευρώ. Πρόκειται για δύο βίλες στην περιοχή Χουλάκια 800 και 500 τετραγωνικών μέτρων αντίστοιχα.

Η Ρούλα Κορομηλά πούλησε σε Ελληνα τραπεζίτη από τον Παναμά

Τον ίδιο δρόμο ακολούθησε και η Ρούλα Κορομηλά. Η πρώην μεγάλη σταρ των ελληνικών τηλεοπτικών σόου συμφώνησε να πουλήσει στα 2,5 εκατομμύρια ευρώ τη βίλα της στην περιοχή Διακόφτης, με πανοραμική θέα προς τη Δήλο και την παραλία του Αϊ – Γιάννη. Ο αγοραστής του οικήματος, σύμφωνα με πληροφορίες, ονομάζεται Αντώνης Τάκης και είναι τραπεζίτης που δραστηριοποιείται στον Παναμά.

Η Αλίκη Λιβανίου βρήκε Λιβανέζο αγοραστή και του πούλησε στα 2,5 εκατ.

Το ίδιο ποσό με τη Ρούλα Κορομηλά αναμένεται να εισπράξει και η Αλίκη Λιβανού για την πώληση του δικού της σπιτιού, της εντυπωσιακής βίλα των 600 τ.μ. με τα έξι υπνοδωμάτια και την πισίνα βρίσκεται στην περιοχή Παραδείσια. Ο νέος ιδιοκτήτης είναι ένας Λιβανέζος επιχειρηματίας, που επισκέπτεται το νησί κάθε καλοκαίρι.

Τρία εκατομμύρια ευρώ για τα σπίτια που έμεινα οι Καρντάσιαν

Αλλο παράδειγμα είναι η βίλες της interior designer Μίνα Καραγιάννη. Εκεί, κατά καιρούς, έχουν φιλοξενηθεί τα μέλη της οικογένειας Καρντάσιαν, ο Σουηδός ποδοσφαιριστής Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς με τη σύντροφό του κ.α. Πρόκειται το συγκρότημα «Mykonos Retreat», και εκτός από τις τρεις βίλες, διαθέτει εκκλησάκι, ιδιωτική παραλία, αλλά και ελικοδρόμιο. Το κόστος διαμονής σε καθεμία από τις βίλες για επτά ημέρες ξεπερνά τα 10.000 ευρώ, ενώ η τιμή πώλησης ξεκινάει από τα τρία εκατομμύρια ευρώ.

Τα ελληνικά πάρε – δώσε από τον Βογιατζόγλου στον Βασιλόπουλο

Φυσικά, εκτός από το ξένο επενδυτικό ενδιαφέρον για ακίνητα και οικόπεδα-φιλέτα στο νησί των ανέμων, υπάρχουν και deals που κλείνουν από Ελληνες. Ο Τίτος Βασιλόπουλος, δαπανώντας το ποσό των πέντε εκατομμυρίων ευρώ, αγόρασε ένα από τα ακίνητα-φιλέτα της Μυκόνου, το οποίο μέχρι πρότινος ανήκε στον επιχειρηματία Νίκο Βογιατζόγλου. Πρόκειται για μία βίλα 10 υπνοδωματίων.

Τι υποστηρίζουν οι μεσίτες

Από την πλευρά τους οι μεσίτες αν και τονίζουν πως αυτή η εικόνα δεν αντανακλά σε καμία περίπτωση την πραγματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αγορά ακινήτων στην Ελλάδα, ωστόσο δεν την βρίσκουν παράλογη, αφού για όσους έχουν μεγάλη οικονομική ρευστότητα -ειδικά ξένοι επιχειρηματίες- είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να επενδύσουν.

Υπενθυμίζεται, όπως γράφει και το protothema, πως η Eurobank πούλησε τη βίλα του Πέτρου Κωστόπουλου, στην περιοχή Χουλάκια, στο ζευγάρι των Βρετανών κομμωτών και ιδιοκτητών της φημισμένης αλυσίδας κομμωτηρίων «Charles Worthington» αντί 5,5 εκατ. ευρώ.

iefimerida.gr

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου